Disney kjøper Marvel

Hulken har fått ny eier

Disney har kjøpt tegneseriegiganten Marvel.

Det enorme amerikanske multimedieselskapet Disney skal betale fire milliarder dollar (cirka 24 mrd. kroner) for å få total kontroll over tegneseriegiganten Marvel og deres rundt 5000 figurer.

Marvel står blant annet bak Spider-Man, Iron-Man, The Hulk, Captain America og X-Men.

Selv om Marvel ikke er direkte involvert i spillindustrien har er de et kjent navn for oss spillere, og samarbeider med en rekke utgivere for å gi oss muligheten til å ta kontroll over heltene deres.

Disney er imidlertid allerede involvert i spillindustrien som utgiver, og det er et usikkert nøyaktig hva som skjer med Marvel-baserte spill i fremtiden.

– På spillfronten har Marvel en rekke smarte lisensieringsavtaler med noen av bransjens beste produsenter. Og mens vi gradvis har utviklet oss i retning vertikal integrering, vil vi ikke utelukke en blanding av lisensierte og egenproduserte og -distribuerte spill, sier Disney-sjef Bob Iger.

Han fortsetter:

– Det som er fint med mange av disse avtalene er at etter som de gradvis løper ut har vi tid til å vurdere hva som er best for selskapet, både finansielt, kvalitetsmessig og i forhold til eksponering.

Det virker med andre ord som Disney planlegger å i stor grad lage Marvel-spill selv, men at de naturligvis ikke vil bryte noen eksisterende avtaler, og heller ikke utelukker at selskaper som har gjort en god jobb med Marvel-baserte spill vil få fortsette å lisensiere eiendommene deres.

Siste fra forsiden