Husker du da spill kom med store manualer?

PC-versjonen av World in Flames tar nok likevel kaka. 

I «gamle dager» kom dataspill i store pappesker som hadde plass til solide manualer, gjerne med et tresifret antall sider. I årenes løp har både eskene og manualene krympet, og nå er man heldig om man får mer enn en rask oppstartsguide i DVD-coveret.

De går grundig til verks.

Over 700 sider med instruksjoner

Matrix Games har imidlertid valgt en litt annen løsning når de nå skal lansere PC-versjonen av brettspillet World in Flames. Spillet kommer med tre fargemanualer på totalt over 700 sider, så hvis du ikke skjønner hvordan du skal spille det avanserte strategispillet etter å ha lest gjennom disse bøkene er det sannsynligvis ikke noe håp.

Manualene oppå papirkartene.

Om ikke det er nok kan du kjøpe en samling papirkart som dekker hele verden og kan brukes til å spille på. Men når disse er satt sammen dekker de et område på 17 kvadratmeter, så dette er neppe et spesielt hybelvennlig produkt.

Matrix Games har ikke annonsert hva spillet kommer til å koste, men ettersom dette ikke er en utgiver kjent for sine lave priser må du nok belage deg på å betale en god slump penger om du vil ha spillet. Spillet vil kun selges direkte fra Matrix Games selv.

Har du plass i stua?

Massivt spill

World in Flames finner sted under andre verdenskrig, og foregår på et globalt spillkart bygd opp av over 70 000 heksagonale ruter. Totalt er det over 6000 forskjellige typer enheter i spillet. PC-versjonen har ni scenarier, inkludert noen korte og begrensede oppdrag hvor du får gjenskape slag som Guadalcanal eller Operasjon Barbarossa over fem turer i spillet.

Men du kan også kjøre en full kampanje med hele verden. Den foregår over 36 turer, men hvor lang tid disse tar hvis du spiller seriøst tør vi ikke spekulere i. I utgangspunktet har ikke spillet noen datastyrte motstandere å spille mot. I stedet er alt fokus rettet mot flerspiller.

Det er Australian Design Group som har utviklet dette monsterspillet.

Les også: Turbasert Warhammer 40,000-strategi
Les også: Anmeldelse av Unity of Command

Siste fra forsiden