Rykter og spekulasjon om Sony

Hva driver de med?

Det snakkes om ny maskin- og programvare fra konsollutgiveren.

På årets E3-messe offentligjorde Sony den nyeste utgaven av sin PSP. PSP Go kom ikke som noen veldig stor overraskelse, da den hadde blitt omtalt av flere kilder lenge før kunngjørelsen. Et annet rykte som svirret før E3 var at Sony jobbet med en ny PlayStation 3-modell, men den var det ingen tegn til på messen.

Nettstedet Ars Technica har snakket med en kilde de anser som svært sikker, og denne kilden hevder at Sony faktisk har en ny PlayStation 3 på vei, og at denne skal slippes i løpet av høsten. Planene er visstnok å stoppe produksjonene av den nåværende 80 GB-modellen for så å slippe PlayStation 3 Slim når den gamle modellen har forsvunnet fra markedet.

Kilden hevder også at lanseringen skal akkompagneres av et etterlengtede priskutt fra Sony. Det sies ingenting om hvor stort et eventuelt kutt blir. Kilden forteller også at Microsoft har planer om å stoppe produksjonene av en av sine modeller. Xbox 360 Pro skal snart være en saga blott, mens Xbox 360 Elite og Arcade blir de gjenværende modellene.

Ifølge Gamespot er det ikke bare på hjemmekonsollmarkedet Sony forbereder endringer. Den japanske finansavisen Nikkei rapporterer at Sony planlegger en ny PSP som skal kombinere spillfunksjonene fra den nåværende modellen med Sony Ericsson-mobiltelefonen.

Målet med denne nye maskinvaren skal være å konkurrere med den økende populariteten til spill på Apples iPhone. Det er likevel ingen grunn til å hoppe over PSP Go og vente på Sonys neste maskin, da utviklingen ikke skal begynne før i neste måned.

Til slutt kan det nevnes at det kanskje er håp for PlayStation 2-bakoverkompatibilitet på PlayStation 3. Denne funksjonen var en del av enten maskinvaren eller programvaren på tidligere utgaver av PlayStation 3, men denne funksjonen har blitt droppet i nyere modeller.

Siliconera har funnet en patent fra Sony som omhandler en ny måte for PlayStation 3 å emulere eldre maskinvare. Nærmere bestemt en måte for PlayStation 3s Cell-prosessor å emulere PlayStation 2s Emotion Engine. Om Sony faktisk kommer til å benytte seg av denne programvaren gjenstår å se.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden