Hva om Grand Theft Auto V var et Commodore 64-spill?

Vel, det hadde nok likevel ikke sett bra ut som dette.

Hva om Grand Theft Auto V kom ut på Commodore 64 i 1990?
MajamiHiroz

Det er alltid småartig å fundere på hvordan dagens popkultur hadde sett ut om den hadde blitt gitt ut for flere tiår siden. Av og til resulterer denne funderingen at noen setter de kunstneriske talentene sine i sving for å finne ut nettopp hvordan en film, tv-serie eller et spill kunne ha tedd seg i «gamledager».

Velkjent scene fra Grand Theft Auto V-traileren – med en vri.

Den åttitallsgjennomsyrede YouTube-kanalen MajamiHiroz er et kroneksempel på et slikt eksperiment, der blant annet dagens store blockbusterspill gjenskapes i Commodore 64-drakt – eller, noe som kan minne litt om det i hvert fall.

I videosnutten nederst i artikkelen kan du se den velkjente debuttraileren til Grand Theft Auto V gjenskapt med piksler, chiptunemusikk og alt annet som lukter retro. At puslingen Commodore 64 neppe kunne klart å presse ut dette grafikknivået er sikkert sant, men det er et imponerende stykke filmarbeid uansett.

«Demake»-trend

Å prøve å gjenskape moderne spill med fortidens tekniske begrensninger er noe som har vært i vinden en stund. Faktisk har enkelte laget såkalte «demakes» og gitt dem ut på markedet. Verdt å nevne er ulisensierte utviklere i for eksempel Kina laget sine egne adapsjoner av spill som Final Fantasy VII til Nintendo.

Også fansen har kastet seg på bølgen og puslet med demakes til populære spill. Like før jul fikk faktisk en slik fan fullmakt til å produsere en demake av Gone Home i fjor av utvikleren selv.

MakamiHiroz har for øvrig også laget en video av Watch Dogs til Commodore 64.
Vi har ikke anmeldt retroutgaven, men vår anmelder likte det nye spillet godt »

Grand Theft Auto V-demake.

Siste fra forsiden