Hva pønsker Creative Assembly på?

Stillingsannonser avslører mulig storsatsning til konsoll.

Creative Assembly, som er mest kjent for å utvikle strategispillserien Total War, kom denne uken med hele 14 ulike jobbtilbud på sin offisielle hjemmeside. Det ble med andre ord utlyst det aller meste av stillinger som trengs for å utvikle spill.

Det kan dermed se ut som at Creative Assembly er i ferd med å utvide staben for å være bedre rustet til å skape nye og spennende titler i det stadig mer konkurransepregede spillmarkedet.

Ny Total Warrior-tittel under planlegging?

I samlingen av stillingsutlysninger kommer det klart frem at det blir søkt etter svært erfarne spillutviklere som har vært med i utviklingen av spill til konsollmarkedet. Om man søker på stillingen som ”Senior Designer” må i tillegg minst ett av spillene i søkerens portofølje være et tredjepersonsspill. Noe Creative Assembly har erfaring med å utvikle fra før.

De debuterte på konsoll i 2005 da de kom med action-spillet Spartan: Total Warrior. Tre år senere kom Viking: Battle for Asgard og i fjor kom deres første forsøk på å løse utfordringene som ligger i det å utvikle strategispill til konsoll, det forsøket bar navnet Stormrise.

Konsollene som søkere må ha erfaring med å utvikle til er enten Playstation 2, Playstation 3, Xbox eller Xbox 360. Det kan derfor se ut til at Nintendo blir oversett i denne omgang.

I tillegg til Shogun 2: Total War som ble annonsert sent i mai, jobber utviklerstudioet også videre med Napoleon: Total War. Noe som for litt over en uke siden resulterte i lanseringen av The Peninsular Campaign, som kun kan kjøpes gjennom Steam. Nå sikter de seg altså nok en gang inn på konsollmarkedet, hva tror du de vil prøve seg på?

Siste fra forsiden