Hva skjer med det nye spillet fra Black Tusk?

Droppes nysatsningen nå som studioet har fått ansvar for Gears of War?

Gears of War 3 (bilde: Microsoft)

Tidligere denne uken kom det frem at Microsoft hadde kjøpt alle rettighetene til Gears of War-serien fra Epic Games, og at de hadde satt sitt Vancouver-baserte studio Black Tusk på arbeidet med å lage nye Gears of War-spill.

Jobbet med en ny serie?

Dette har fått mange til å spørre seg hva som vil skje med den originale satsningen Black Tusk visstnok jobbet med. I november 2012 sa studiosjef Mike Crump at selskapet utviklet «Microsofts neste store serie», og understreket at de jobbet med noe helt nytt:

– Vi jobber ikke med noen eksisterende serie. Vi ønsker å bygge det neste Halo her i Vancouver, og det er utrolig spennende. Vi bygger noe fra bunnen av, sa han til avisen Vancouver Sun.

På fjorårets E3-konferanse sa visepresident i Microsoft Studios, Phil Spencer, at Black Tusk var et av flere studioer som nå samlet sammen talenter fra hele verden for å lage et helt nytt, eksklusivt AAA-spill for Xbox One.

Daværende Xbox-topp Don Mattrick sa dessuten at de ville bruke messen til å avsløre det nye spillet fra Black Tusk, og under konferansen sin viste de en video av et spill som tilsynelatende minnet litt om Splinter Cell.

Blir Black Tusk et rent Gears of War-studio? (bilde: Microsoft).

Det som er interessant er at nå sier Phil Spencer noe helt annet enn han gjorde på E3. Til nettstedet Polygon beskriver han E3-traileren som en slags konsepttest, og sier at Microsoft liker å sette nye team i gang med slike prosjekter for at de skal bli vant til å jobbe sammen. Han hevder også at studioet har jobbet med forskjellige ideer i de siste seks til ni månedene, og påpeker at diskusjonene om Gears of War «åpenbart ikke startet i går».

Samtidig har den offisielle Twitter-kontoen Xbox Jobs en annen fremstillingav situasjonen.

– Black Tusk har jobbet med en original IP siden oppstarten, vi har akkurat kjøpt Gears of War-serien inn i porteføljen vår, og har på dette tidspunktet ikke avgjort fremtiden til den nye IP-en.

I en kommentar til Polygon sier Microsoft at de ikke har noe videre å annonsere på dette tidspunktet, men gleder seg til å dele mer om studioets spill i fremtiden.

Det blir i alle fall spennende å se om Black Tusk kan gi en litt sliten serie nytt liv. Det forrige spillet i serien, Gears of War: Judgment, forsøkte seg på noen endringer, men var ikke helt vellykket.

Siste fra forsiden