Hva skjer når robotstøvsugeren din utvikler følelser?

Det skal pek-og-klikk-eventyret Rumu forsøke å svare på.

MELBOURNE (Gamer.no): Den årlige PAX Australia-messen gikk av stabelen i helgen, og som ved alle tidligere år var det stor pågang rundt indie-seksjonen. Blant kreasjonene som høstet størst oppmerksomhet var en krabat kalt Rumu, som spiller hovedrollen i et pek-og-klikk-eventyr med samme navn.

I tillegg til å støvsuge får Rumu prøve seg som hobbyelektriker.
Hammerfall Publishing

Hva protagonister angår er Rumu så absolutt av den usedvanlige sorten. Den lille fyren er nemlig en robotstøvsuger, programmert til å rydde opp i rotet til sine eiere – David og Cecily.

Spillet frister med alle de klassiske pek-og-klikk-elementene, med gåter å løse, gjenstander å plukke opp og en dyp historie.

Fra idyll til kaos

Rumus arbeid ledes og overvåkes av Sabrina, husets kunstige intelligens som tilsynelatende er satt sammen av like deler Jarvis fra Iron Man og GladOS fra Portal. På overflaten fremstår Sabrina som hyggelig og hjelpsom, men allerede i annonseringstraileren – som du kan se øverst på siden – blir det klart at hun har minst et par skruer løse.

Til Gamer.no forteller utvikler Robot House at handlingen utspiller seg over en periode på åtte dager, der hverdagen går fra å være idyllisk til det komplette kaos. Stort mer ville ikke teamet avsløre, og det blir opp til hver enkelt spiller å grave i husets uhyggelige gåter når Rumu lanseres på PC mot slutten av 2017.

Siste fra forsiden