Utforsk gledesrus og dyp sorg i en sjarmerende fortelling om kjærlighet

Florence, det neste spillet fra Monument Valley-designeren, kommer til iOS neste år.

Mountains Games

MELBOURNE (Gamer.no): Monument Valley kapret mang et hjerte da det kom til iOS i 2014, blant dem vår egen mobilekspert Gøran Solbakken. Spillet imponerte med sine spennende gåter, men det var først og fremst den unike visuelle stilen som høstet utallige lovord.

Designeren bak det flotte spillet – Ken Wong – har siden opprettet sitt eget utviklerstudio, kalt Mountains Games. Under helgens PAX Australia-messe fikk Gamer.no en kikk på studioets første prosjekt, og Wong kan igjen være på ferten av noe stort.

Handler om kjerlighet

Florence heter spillet som ifølge Wong skal utforske hvordan det faktisk er å forelske seg, både på godt og på vondt. Historien følger 25 år gamle Florence, som sitter fast i en kjedelig tilværelse før hun plutselig en dag møter cellisten Krish.

Ved å løse en rekke forskjellige puslespill får spillere bli med paret på deres reise gjennom oppturer og nedturer knyttet til ung kjærlighet. Spillet har ingen dialog, men bruker heller lyd og bilder på kreativt vis for å fortelle sin historie:

– Med Florence ønsket vi å bruke spilldesign for å utforske hvordan det er å sitte fast, å forelske seg og å savne noen. Vi ble inspirert av filmer som 500 Days of Summer til å fortelle en historie om de mange forskjellige øyeblikkene i et forhold – både gleden og sorgen. Kjærlighet er noe alle opplever, men som ikke har blitt utforsket så mye i spillform, forteller Wong.

Florence kommer til iPad og iPhone en gang i 2018.

Siste fra forsiden