FEATURE: Månedens ti anbefalte mobilspill
Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Med påskesola kom også en drøss veldig gode mobilspill.

Monument Valley

Sjanger: Eventyr
System: iOS (kommer til Android)
Utvikler: ustwo

Last ned Monument Valley: iOS. Pris: 28 kroner.

Flotte områder i spillet.
Flotte områder i spillet.

Monument Valley imponerer først og fremst som et visuelt imponerende spill. Det har en flott og unik grafikk og stil, og hele spillet er utrolig velpolert og gjennomført. Områdedesignet er variert og spennende, og jeg gledet meg alltid til å se neste område jeg låste opp.

Det kan minne veldig om Fez i både stil og spillestil, og tåler sammenligningen godt. Man skal manøvrere figuren igjennom optiske illusjoner merkelig arkitektur mens man følger en historie. Utfordringene er vanskelige, og mange av gåtene man møter på er vriene å forstå til å begynne med. Etter frustrert leting er det deilig å endelig skjønne hvordan man skal løse oppgaven man har slitt med.

Man trykker for å flytte hovedpersonen, prinsesse Ida, dit du vil. Man kan også manipulere bygninger, blokker og strukturer for å gjøre veien lettere. Noen ganger flytter man ting mens Ida står på dem, andre ganger leter man frem en skjult dør med et sveip eller trykk på skjermen. Kontrollene fungerer veldig bra, de er lette å lære seg og enkle å utføre.

Monument Valley er et av de flotteste spillene på iOS, og byr i tillegg på vanskelige og tilfredsstillende utfordringer.

Ace Fishing: Wild Catch

Sjanger: Simulering
System: Android, iOS
Utvikler: Com2uS

Ikke slipp sluket helt i bånn nå da.
Ikke slipp sluken helt i bånn nå da.

Last ned Ace Fishing: iOS Android. Pris: Gratis.

Jeg elsker å fiske. Som familiefar med altfor lite tid til overs får jeg aldri nok tid til fisking, men de få turene jeg får i løpet av året er deilige. Det å ta turen ut i skogen, finne en fin plass og nyte stillheten og forhåpentligvis få en fisk eller to er rett og slett deilig.

For alle sofagriser der ute prøver Ace Fishing å gi en god fiskeopplevelse uten mygg, myr eller klamme slagstøvler. Du kaster ut ved å trykke og holde til du har riktig kraft. Når fisken napper må du trykke på skjermen til rett tid for få skikkelig napp. Deretter holder du for å dra inn fisken. Når fisken gjør mye motstand må du slippe fingeren av skjermen slik at snøret ikke ryker. Når fisken hopper må du sveipe over skjermen slik at du ikke mister fisken.

Til å være et mobilspill har de greid å lage en god og spennende kamp mellom fisken og deg. Spillet ligger godt plassert mellom simulasjon og arkade, og det er aldri kjempevanskelig å fange en fisk. Du blir guidet godt på vei av Rachel og Steve, og historien i spillet er ganske ålreit å følge. Det gjør at det å samle sammen alle de ulike fiskeartene blir morsomt, og gir det hele en kontekst.

Fisking på mobilen er overraskende morsomt og avhengighetsskapende, og Ace Fishing er et spill som passer perfekt til korte og morsomme spilløkter.

Hitman: GO

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Square Enix

Last ned Hitman:GO: iOS. Pris: 35 kroner.

Ikke helt som andre spill i serien.
Ikke helt som andre spill i serien.

Hitman: GO er et spill jeg ikke har verken hørt eller sett noe til før det plutselig dukket opp i App Store, til tross for den velkjente merkevaren. Vi får et nytt gjensyn med Agent 47, men denne gangen i en litt stivere rolle, bokstavelig talt. Her er figurene og områdene laget som om det hele er et brettspill, og man flytter brikkene på tur.

Tvisten er at vaktene som er på jakt etter agenten flytter seg samtidig som deg, slik at man hele tiden må prøve å forutse hvilken vei de skal bevege seg. Hele målet med spillet er å komme seg gjennom brettet uten å bli sett. Det kan gjøres ved å snike seg forbi alle fiendene, eller fjerne de fra brettet. Det gjøres ved å flytte seg til samme plass uten at de ser deg. Dermed må du hele tiden tenke plassering i forhold til synsvinkel på vaktene.

Dette er et saktegående, lite actionfylt Hitman-spill som ikke ligner nevneverdig på alle andre spill med samme navn. Det betyr imidlertid ikke at det ikke underholder, eller er bra. Den visuelle stilen er gjennomgående bra og gjennomført, og noen av de senere brettene kan være riktig så vanskelige. Spesielt hvis man prøver å greie noen av utfordringene man får. Det kan være å ikke ta livet av noen vakter, greie brettet på minst mulig trekk eller renske brettet for fiender. Hitman: GO er en positiv overraskelse denne påskemåneden.

Sometimes You Die

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Philipp Stollenmeyer

Last ned Sometimes You Die: iOS. Pris: 14 kroner.

Det er i ordene magien ligger.
Det er i ordene magien ligger.

Dette er uten tvil det mest spesielle av månedens utvalgte spill. Med en minimalistisk og annerledes måte å spille på er dette også det spillet som er mest unikt, og det i seg selv er en bragd med alle de spillene som kommer i mobilformat om dagen.

Her skal du manøvrere en liten svart firkant fra A til B gjennom mange ulike nivåer. Grafikken er enkel, men samtidig veldig gjennomført. Det som gjør dette spillet så unikt er all den teksten du får servert underveis. Den er så velskrevet og snedig at den virkelig får en til å tenke seg om. Innholdet får det til å bli en litt surrealistisk og annerledes opplevelse, og gjør at jeg får assosiasjoner til både Year Walk og Device 6. Dette er et plattformpuslespill som får en til å tenke over helt andre ting enn problemet man står ovenfor inne i spillet, noe jeg synes er fantastisk.

Det er et spesielt og annerledes spill som jeg anbefaler alle.

The Wolf Among Us – Episode 3

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Telltale Games

Last ned The Wolf Among Us: iOS. Pris: 35 kroner.

Froskemann med froskehatt.
Froskemann med froskehatt.

Mordmysteriet i Fabletown fortsetter, og for de som har lest mine tidligere artikler i denne serien er det ingen hemmelighet at jeg liker den meget godt. De to første episodene ble skrytt opp i skyene, og nummer tre i rekken var en selvskreven nedlastingen den dagen spillet kom.

Satt opp mot hverandre er dette den svakeste av de tre episodene som har kommet til nå, selv om den på ingen måter er dårlig. Vi får oppleve mer av den fascinerende byen, møter nye og spennende figurer og får vite litt mer av hovedhistorien i spillet. Store deler av denne episoden oppleves imidlertid som en liten transportetappe mot en konklusjon. Spillet tar ikke mange lange klyv mot et eventuelt klimaks, og jakten på den skyldige går litt tregt.

Spillet har derimot flere spennende og gode scener, spesielt med hovedpersonene Snow og Bigby. Dialogene og historien er fortsatt velskrevet, og det er ingenting å utsette på verken den audiovisuelle opplevelsen spillet gir. En annen ting som trekker ned inntrykket er at spillet i perioder hakker og flyter dårlig. Dette er et kjent problem med spillene til Telltale, og The Wolf Among Us slipper ikke unna.

Alt i alt en episode som ikke er noe høydepunkt, men allikevel mer enn god nok til en plass blant månedens beste opplevelser.

Vil du ha flere tips til gode mobilspill? Sjekk våre anbefalinger fra mars »

Hitman Go

iPhone
Slippdato: 17. april 2014
Sjanger: Taktisk
Utvikler: Square Enix Montreal
Utgiver: Square Enix

Trials Frontier

iPad
Slippdato: 10. april 2014
Sjanger: Plattform, Racing
Utvikler: RedLynx
Utgiver: Ubisoft

FTL: Faster Than Light

iPad
Slippdato: Første kvartal 2014
Sjanger: Rollespill, Strategi
Utvikler: Subset Games
Utgiver: slettmegtakk

Hearthstone

iPad
Slippdato: 11. mars 2014
Sjanger: Strategi, Taktisk
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Blizzard Entertainment

Machinarium

WPhone
Slippdato: 16. oktober 2009
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Amanita Design
Utgiver: Amanita Design

Wind-up Knight 2

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Robot Invader
Utgiver: Robot Invader

Monument Valley

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: ustwo
Utgiver: ustwo

Ace Fishing: Wild Catch

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Simulator
Utvikler: Com2uS
Utgiver: Com2uS

Sometimes You Die

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Philipp Stollenmeyer
Utgiver: Philipp Stollenmeyer

The Wolf Among Us: Episode 3

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Fantasy
Utvikler: Telltale Games
Utgiver: Telltale Games

Kommentarer (23)

Forsiden akkurat nå

Til toppen