Hva venter oss i mai?

Elleville bilspill, finske thrillere, spionaction og western-GTA er bare noe av det den kommende måneden har å by på.

Mai måned blir forhåpentligvis tid for noen leskende drikker ute i sommersolen, men det betyr ikke at ikke vi har tid til en hel masse spilling ved siden av. Vi fortsetter vår jakt på kommende godbiter – og dem er det sannelig mange av også i mai. Hvordan skal vi rekke over alt?

Skate 3

Plattform: PS3, X360
Utgis: 13. mai

De to første Skate-spillene fra Electronic Arts har vært noen flotte hyllester til rullebrettet og dens tilhengere. Det er ikke mindre enn et drøyt år siden forrige Skate-spill inntok butikkhyllen, og kanskje kommer dette til å bli en årlig gjenganger i likhet med FIFA og de andre sportsspillene. Skateboard-fans har antagelig all grunn til å være fornøyd med det.

I denne tredje utgaven vil det blant annet være et større fokus på flerspiller, med både konkurranser og samarbeid på tapetet. Om du lurer på om dette er noe for deg finnes det allerede en demo på Xbox Live og Playstation Network.

Les også: Smakebit av Skate 3 neste ukeAge of Conan: Rise of the Godslayer

Plattform: Windows
Utgis: 11. mai

Norske Funcom opplevde ikke helt den suksessen de hadde håpet på med Age of Conan, men har siden lansering jobbet hardt og trutt med å forbedre spillet. Selv om spillet kunne stille med veldig mye bra har det spesielt vært et stort behov for mer innhold og mer å gjøre.

Rise of the Godslayer er den første utvidelsespakken, og legger til et helt nytt østlig-inspirert område – empire of Khitai. Vi loves at en engasjerende fortelling vil finne sted i Khitai, og nye ridedyr, våpen, rustninger og fiender er selvsagte.

Les også
Suksess for Mario

Funcom har også konstruert et nytt karakterutviklingssystem som skal gi mange flere muligheter for å lage en unik rollefigur. Forhåpentligvis er dette gode nok grunner til å besøke Hyboria igjen.

Les også: Elementalisten inntar Guild Wars 2Alan Wake

Plattform: X360
Utgis: 14. mai

Vi har ventet så lenge på Alan Wake at det nesten er surrealistisk at det nå faktisk er på vei ut i butikkene. Om to drøye uker vil vi få anledning til å tre inn i skoene til forfatteren Alan og utforske mysteriet Bright Falls.

Den finske gjengen som ga oss de to første Max Payne-spillene har lovet oss et kampsystem som handler like mye om lys og mørke som tradisjonelle kuler og krutt.

For å komme inn i den rette stemningen før lansering kan vi anbefale en kikk på den filmatiserte forløperserien Bright Falls.

Les også: Alan Wake får TV-serieLost Planet 2

Plattform: PS3, X360
Utgis: 18. mai

Skytespillet Lost Planet 2, som lar deg ri tobeinte mekaniske udyr, tar deg med tilbake til snøplaneten E.D.N. III hvor store klimaendringer har ført til en ny variasjon i kalde og varme miljøer. Handlingen utspiller seg ti år etter hendelsene i det første spillet, og kampen om forekomster av termisk energi opphetes.

Spillet kan skilte med et nytt karakterutviklingssystem og en egen samarbeidskampanje for opp til fire spillere. En demo av spillet er tilgjengelig på Xbox Live og Playstation Network.

Les også: Må kutte ned Lost Planet 2Prince of Persia: The Forgotten Sands

Plattform: PS3, X360, Windows, Wii, PSP, DS
Utgis: 20. mai

Prince of Persia er en av de eldste spillseriene som fortsatt gjør det godt, men har vært gjennom en rekke fokusendringer siden originalen fra 1989. Den siste utgaven fra 2008 representerte en ny retning som er både elsket og hatet. The Forgotten Sands vil derimot trolig være mer som Sands of Time-serien som regjerte mellom 2003 og 2005.

Spillet har måttet tåle noe rufsete forhåndsomtale, men det hindrer oss ikke fra å håpe på at serien vil fortsette å underholde oss. Det er verdt å merke seg at utgavene til PSP, DS og Wii vil være ulik de øvrige.

Les også: Prinsen vender tilbake til sine røtterSplit Second: Velocity

Plattform: PS3, X360, Windows
Utgis: 20. mai

Black Rock Studios Split Second er det første av to actiontunge bilspill denne måneden. I dette får spilleren ta del i et slags realityprogram om billøp helt uten regler. Bygningene langs banen er rigget med eksplosiver som spillerne kan utløse for å forandre kjøreruten. For å få sprenge istykker omgivelsen må man først opparbeide seg stunt-poeng.

Hovedfokuset ligger på enspillerdelen som er stykket opp i 24 episoder à tre løp, men spillet har også en flerspillerdel og støtte for to spillere på delt skjerm.Red Dead Redemption

Plattform: PS3, X360
Utgis: 21. mai

Stedet er Nuevo Paraiso i Mexico; tidspunktet er tidlig 1900-tall; temaet er kuler og krutt; og skaperne er Rockstar. Det er bare noen av grunnene til at en hel spillverden gleder seg til dette åpne westernspillet i Grand Theft Auto-stil.

Foruten intense skuddvekslinger, togran og nervepirrende dueller lover Red Dead Redemption oss et rikt persongalleri i enspillerdelen, og en omfattende flerspillerdel med blant annet en modus som lar 16 spillere boltre seg i den åpne verdenen.

I tillegg presenteres det hele etter alt å dømme i en grensesprengende grafikk og med skyhøye produksjonsverdier forøvrig.

Les også: – Glem GTA VBlur

Plattform: PS3, X360, Windows
Utgis: 28. mai

Har du noen gang tenkt at noen burde lage et Mario Kart-spill med ekte biler og realistiske omgivelser istedenfor Mario og vennene på go-kart? Det var antagelig akkurat det Project Gotham Racing-skaperne hos Bizarre Creations tenkte da de begynte å lage Blur.

Spillet tilbyr elleville kappløp med skitne triks i form av skytevåpen, miner, skjold og mange andre «powerups», både i en enspillerdel og en omfattende flerspillerdel. Sistnevnte vil tillate opp til fire spillere lokalt med delt skjerm og opp til 20 over nettet.

Les også: Blur byr på utradisjonell moroAlpha Protocol

Plattform: PS3, X360, Windows
Utgis: 28. mai

I Alpha Protocol skytes et øst-europeisk passasjerfly ned av en amerikansk missil, mens amerikanske myndigheter avviser en hver tilknytning til angrepet.

I dette våpentunge rollespillet styrer du den amerikanske etterretningsagenten som skal etterforske hendelsen, og alt ligger til rette for opprulling av an sammensvergelse. Utviklerne legger vekt på alle valgene man vil bli stilt overfor, i tillegg til alle de høyteknologiske leketøyene du får ta i bruk.

Les også: Rykter om Alpha Protocol-utsettelseSe også opp for:

Super Street Fighter IV (PS3, X360), 5. mai
Flåklypa Grand Prix (DS), 7. mai
3D Dot Game Heroes (PS3), 14. mai
No More Heroes 2: Desperate Struggle (Wii), 28. mai
Puzzle Quest 2 (DS), 28. mai

Dette er kun et utvalg av det som kommer i mai måned. Gleder du deg til noe vi ikke har listet opp? Del det med oss i kommentarfeltet!

Siste fra forsiden