Hvem lager de beste spillene?

Nå rangerer Metacritic spillutviklere også.

Nettstedet Metacritic samler anmeldelser av underholdningsprodukter og viser gjennomsnittskarakteren av dem. Nettstedet har vært kontroversielt av ulike grunner, men er også et utrolig viktig verktøy for spillindustrien. Mange spillselskaper bruker nemlig et spills «metascore» som en direkte målestokk for kvalitet. Nå skal verktøyet få flere bruksområder.

Via en nylig oppdatering kan det nå brukes til å sortere skaperne av underholdningsproduktene også, inkludert spill. Ved å søke på navnet til de involverte i et spill får man opp en gjennomsnittskarakter for prosjektene de har deltatt på. Dermed har man enda et verktøy å bruke når vennegjengen krangler om hvem som lager de beste spillene.

Norge er representert.

Nordmannen Ragnar Tørnquist ender opp med 77 poeng av 100 totalt, en svært respektabel sum. Han har tidligere vært involvert som skribent og produsent for blant annet Den Lengste Reisen og Anarchy Online. Nå for tiden jobber han hardt med Funcoms neste storsatsning, The Secret World.

Av andre spillutviklere kan vi nevne Ray Muzyka, en av medstifterne av rollespillbautaene BioWare. Han ligger på hele 87 poeng, en av de høyeste poengsummene på nettstedet. Han har blant annet vært involvert i utviklingen av Baldur's Gate 2, som vant vår kåring av tiårets beste spill.

Østen er selvsagt også representert i stor grad, hvor Metal Gear Solid-skaperen Hideo Kojima blant annet er å finne. Summen av hans utgivelser er 83, også en uhyre formidabel prestasjon av en mann som har 19 spill på samvittigheten hos Metacritic.

Smak er selvsagt høyst subjektivt, noe som nødvendigvis gjør anmeldelser det også. Denne nye funksjonaliteten kan likevel gi en god pekepinn på et grovsnitt av kvaliteten på spillene til ulike utviklere. Også er det artig å dra frem i diskusjoner, da.

Siste fra forsiden