Et annerledes bondeliv

Hvordan melke en drage

Rune Factory: Frontier kommer i begynnelsen av april.

Harvest Moon-serien har holdt det gående siden midten av 90-tallet, men begynner å bli litt rusten med alderen. I 2006 prøvde utvikler Marvelous å tilføre serien nye elementer ved å la en annen utvikler legge til elementer fra rollespill, og resultatet ble Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon på DS. Dette ble utviklet av japanske Neverland.

Utifra størrelsen på jordbærene må dette være verdens beste bonde.

Rune Factory ble populær nok til at Marvelous valgte å utvikle det videre som en egen serie. Her i Europa fikk vi det første spillet så sent som i 2009, og nå kommer en oppfølger til Wii. Rising Star Games har tidligere satt mars som slippmåned, men melder nå at spillet skal slippes 1. april. Siden dette er Skjærtorsdag dukker det antagelig opp her til lands etter påsken.

I Rune Factory: Frontier spiller du den unge bonden Raguna, som har reist til byen Tranrupia for å lette etter en forsvunnet venn. Det tar ikke lang tid før han ender opp med å pløye mark og stelle med monstrene han holder som husdyr.

Raguna er nemlig også eventyrer, og drar på oppdagelsesferd i huler og ruiner for å bekjempe og temme monstre. Disse kan så produsere nyttige ting som egg og melk, eller hjelpe til med gårdsdriften. Du kan også sysle med matlaging, sanke materiale for å drive med snekkerarbeid og knytte bånd til lokalbefolkningen for å se etter potensielle ektefeller.

Siste fra forsiden