HW-LAN 2006 i gang

Etter mange måneder med intens planlegging er høstens største datatreff endelig i gang.

Allerede klokken 10 i dag tidlig stod de første deltakerne klare utenfor Hangar 4 på Fornebu. Noen hadde dratt langveisfra, mens andre kom fra nærmiljøet. Noen hadde bestilt billetter for lenge siden, mens andre bestemte seg i helgen som var. Men de vi pratet med hadde én ting felles: Forventninger om et LAN som tilbyr dem noe nytt.

Over 340 deltakere er nå på plass i Hangar 4

Den første utfordringen for arrangøren i dag var innsjekkingen – en klassisk flaskehals for alle LAN-arrangører. Ikke overraskende ble denne forsinket 30-45 minutter fordi innsjekkingsmaskinene ikke var helt klargjorte, og noen trengte også opplæring i siste liten.

Enkelte utvalgte deltakere som kjøpte billett tidlig trengte imidlertid ikke vente så lenge. Når det gule Komplett-helikopteret som avtalt ankom arrangementet klokken 12, ble de heldige VIP-deltakerne geleidet rett gjennom køen.

Etterhvert kom innsjekkingen for resten av de utålmodige LAN-gjestene i gang. Omtrent klokken 14 var køen borte, og over 340 deltakere var innkvartert i Hangar 4. Dessverre hadde arrangøren markert en haug med rader feil, slik at mange måtte flytte på seg etter at de trodde de endelig kunne slappe av. Til glede for arrangøren var det ingen surmuling på grunn av dette, deltakerne var overraskende positive og enkle å ha med å gjøre.

Det lynraske nettverket var oppe å gikk fra første stund, og deltakerne kan oppleve hastigheter fra Internett på opp mot 10 MB/s.

Utover ettermiddagen bestemte Komplett seg for å gi de tilreisende en mulighet til lufte seg i helikopteret. De fire første som klarte å kaste en liten ball i en eske, skulle få 10 minutter i lufta. 30-40 deltakere stormet til Komplett-standen, men det var overraskende mange som ikke klarte å treffe. Derfor måtte det ekstrarunder til for å trekke ut fire heldige passasjerer.

Forberedelser til kvalifisering til NM i overklokking

Det de ikke visste var at helikopteret denne gangen skulle utføre et aldri så lite stunt, ved å falle fritt sidelengs. Halvparten av de ankomne deltakerne stakk ut for å få med seg dette, men til skuffelse og uforståelighet for de fleste, ble det spektakulære stuntet gjennomført et annet sted slik at ingen fikk sett det.

Klokken 18 var det duket for offisiell åpning av HW-LAN 2006, og den store sjefen Claes Halvorsen holdt en kort tale hvor han takket crewet for en fantastisk innsats, og ønsket alle som hadde kommet til nå velkommen. Han fortalte at deltakerne kan se frem til mange tøffe konkurranser på scenen i dagene fremover, og det bugner med kule premier fra engasjerte sponsorer. I tillegg annonserte han et wrestling-show i morgen, hvor profesjonelle wrestlere kommer for å slåss med hverandre i en 8x8 meter ring.

Etter den offisielle åpningen var det tid for kvalifiseringsrunder til NM i overklokking, hvor finalen skal finne sted i morgen. Her er det rett og slett om å gjøre å tyne mest mulig ut av de komponentene man får utlevert.

Akkurat nå er det mange ledige rader og seter, men arrangøren har tro på at det blir helt fullt når hovedlasset med gjester ankommer på fredag. Over 1300 personer har forhåndsbestilt billetter og det er plass til 2500 deltakere, men mange av disse kommer ikke før til helgen. I tillegg forventes også mye billettsalg i døra.

Her er en ny ladning bilder vi har tatt sålangt i dag:

De ivrigste var på plass i køen allerede klokken 10
Hangar 4 sett fra lufta.
Stor interesse rundt gjestene som ankom med helikopter
Innsjekkingskø
Innsjekking er kjedelig, men det må gjøres
Slik så hallen ut i 14-tiden i dag
Et stort ansvar henger over denne maskinen
Claes Halvorsen holder åpningstale
Aggregatene som sørger for at vi har strøm
Slik så det ut i hangaren klokken 22

Siste fra forsiden