Klart for spilldag på bibliotekene

Hysj, jeg spiller!

På lørdag er det kanskje lov til å bråke litt ekstra på bibliotekene her til lands.

Førstkommende lørdag arrangeres Spilldag for første gang på 50 norske biblioteker fra Berlevåg i nord til Lindesnes i sør.

Under Spilldag09 vil det avholdes konkurranse i Guitar Hero og man kan prøve ulike brettspill. Dessuten er det egne konkurranse for seniorer og man skal kunne spille bilspill sittende i vaskekte racingstoler.

Slik ser Knerten-spillet ut.

– Spilldag setter fokus på og skal bidra til å styrke bibliotekenes rolle i samfunnet. I fremtiden får også nye medier som dataspill en sentral posisjon i bibliotekene, som skal kvalitetssikre spilltilbudet og videreformidle informasjonen til publikum, sier seniorrådgiver Siri Tidemann-Andersen i ABM-utvikling, Statens senter for arkiv, bibliotek og museum.

Det vil også bli førpremiere på Knertenspillet, en tittel beregnet på barn mellom fire og ti år. Videre vil flere av bibliotekene stille ut konsoller fra spillenes historie.

Spilldag09 er et samarbeid mellom de lokale bibliotekene, ABM-utvikling, Stavanger bibliotek, Drammensbiblioteket, Norges informasjonsteknologiske høgskole og Hyperion. Du kan lese mer på arrangementets hjemmeside, der finner du også ut om biblioteket i ditt nærmiljø er med på moroa.

Siste fra forsiden