I år kommer ikke Call of Duty til Wii U

– Wii U er ikke en del av business-planen, sier utvikleren.

Sorry, Wii U-folk.
Activision

Ifølge Eurogamer får ikke Wii U-spillerne plaffe ned høyteknologiske soldater i høstens Call of Duty: Advanced Warfare. I år står Call of Duty over Nintendos stuekonsoll, og blir derfor kun å finne på Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 og Windows.

Call of Duty: Advanced Warfare kommer ikke til Wii U.

– Vi utvikler ikke en Wii U-versjon. Det var en businessavgjørelse gjort av Activision, å heller fokusere på Xbox One, PlayStation 4 og Windsows. Et annet studio gjør de andre utgavene. Wii U var ikke en del av businessplanen. Så det var ikke på radaren vår, men jeg vet at selskapet ikke lager en versjon, fortalte Sledgehammer Games' Michael Condrey til Eurogamer under Gamescom.

Sledgehammer Games står for PlayStation 4-, Xbox One- og Windows-versjonene, mens det er High Moon som har fått i oppgave å sikre at også PlayStation 3- og Xbox 360-spillere kan få være med på moroa. Selvfølgelig vil de eldre konsollene neppe yte like bra som de nyeste tilskuddene.

Første gang siden Wii U-lansering

2014 blir med dette det første året der Nintendos konsoll ikke får sin årlige Call of Duty-dose. I 2012 kom Call of Duty: Black Ops 2 ut på konsollen, mens Call of Duty: Ghosts snek seg inn på Wii U i fjor høst. Disse ble produsert av Treyarchs Wii U-avdeling.

Men alle andre får det.

At Call of Duty nå står over er kanskje ikke så rart. I sin første måned skal Wii U-utgaven av Black Ops 2 ha solgt rundt 23 000 kopier, mens Ghosts ryktes å ha gjort det relativt dårlig også.

Det er ikke bare Activision som står over Wii U for tiden. Tidligere denne uken fortalte Ubisoft-sjef Yves Guillemot at Watch Dogs blir det siste Ubisoft-«voksenspillet» på konsollen, noe som i praksis betyr at spill myntet på folk som er eldre enn 17 år ikke blir å se der lenger.

Vi satte for øvrig ikke kjempepris på fjorårets innslag.
Vi synes Call of Duty: Ghosts var rimelig inspirasjonsløst »

Siste fra forsiden