Ubisoft gir opp «voksenspill» på Wii U

Watch Dogs blir det siste spillet på konsollen med 18-årsgrense.

Ubisoft er lei dårlig «voksenspill»-salg.
Ubisoft

Helt siden Nintendos nyeste stuekonsoll, Wii U, snek seg inn under TV-en har Ubisoft klødd seg i hodet. I utgangspunktet troppet utgiveren opp og lovte stortitler og bred støtte. De siste årene har denne velviljen minket mer og mer, i takt med rapporter om labre salgstall for spillene de har fått ut.

Yves Guillemot.

Nå sier Ubisoft-sjefen, Yves Guillemot, stopp. Kanskje ikke så rart, med tanke på at Ubisofts årlige finansrapport viser at Nintendos stuekonsoller kun står for 3 prosent av salgene gjort i fjor.

– Det vi ser er at Nintendo-kundene ikke kjøper Assassin's Creed. Sist år solgte vi veldig lite, forteller han til Gameinformer.

Derfor blir Watch Dogs det siste spillet fra Ubisoft på Wii U som er myntet på et mer eller mindre voksent publikum. Den versjonen kommer en gang til høsten, altså om lag et halvt år etter at spillet kom på de andre konsollene og Windows.

Skal slippe andre spill

Selv om Ubisoft nå stenger dørene for «voksenspill» på Wii U betyr ikke det at de gir opp plattformen helt

Ubisoft kaster hendene i været, og gir opp «voksenspillene» på Wii U.

– Det vi ser at kundene er veldig interesserte i Just Dance, veldig interessert i andre typer spill. Så det vi gjør er å fokusere mer på den typen spill de er interesserte i, forteller Guillemot.

Ubisoft har lenge prøvd å få fart på salget av spillene sine, men med lite hell. Først ute var ZombieU som solgte under forventning da det ble lansert sammen med konsollen i 2012. Faktisk var resultatet så labert at selskapet valgte å utsette Rayman Legends og gi det ut på andre konsoller i tillegg til Nintendos stuemaskin, etter at spillet først var tenkt som et eksklusivt spill.

Faktisk har Ubisoft også en annen kinkig situasjon med konsollen akkurat nå.
Ubisoft holder igjen et ferdigutviklet spill til Wii U »

Siste fra forsiden