Ubisoft holder igjen ferdigutviklet spill til Wii U

Vil vente med å lansere til Nintendo har solgt flere konsoller.

Salget av Wii U har ikke gått så bra som Nintendo hadde håpet på, noe som antakelig er en sterkt medvirkende årsak til at Nintendo i lengre tid har måttet tåle røde tall i regnskapene.

Det sviktende Wii U-salget har også konsekvenser for utgiverne som lager spill til plattformen, noe vi blant annet så da Warner Bros. bestemte seg for å stanse produksjonen av nye innholdpakker til Batman: Arkham Origins på Wii U.

– Har ventet i seks måneder

Nå melder nettstedet Eurogamer om en annen pussig følge av den relativt lave etterspørselen etter Nintendos nye maskin.

Det viser seg at den store spillutgiveren Ubisoft faktisk har holdt igjen en helt ferdigutviklet spilltittel til Wii U i påvente av en økning i salget av konsollen. Dette kom frem i et intervju med Ubisoft-sjefen Yves Guillemot under den pågående E3-messen.

– Vi har et spill som vi venter med å lansere til maskinen har nådd massemarkedet. Dette har vi gjort i seks måneder. Det ligger på hyllen og venter på at flere familier skal få konsollen, sa Guillemot i intervjuet.

Han ga ingen hint om hvilket spill det er snakk om, og ville heller ikke angi et bestemt tall for hvor mange Wii U-konsoller Nintendo må selge før spillet blir sluppet på markedet.

Må rettferdiggjøre markedsføringen

Ubisoft-sjefen sa at tallet imidlertid må være høyt nok til å rettferdiggjøre «massiv» markedsføring av spillet, noe som altså kan tyde på at det er snakk om en storsatsing. Om salgstallet ikke skulle møte forventningene kan det være spillet vil bli sluppet på en annen plattform i stedet.

Uansett vil selskapet visstnok vente til etter at Super Smash Bros. er blitt lansert på Wii U, en tittel Nintendo viste frem under Nintendo Direct-sendingen, og som kanskje kan hjelpe på konsollsalget.

Far Cry 4 er også på vei fra Ubisoft:
Et langt klipp fra det kommende skytespillet ble vist frem på E3 »

Siste fra forsiden