Nintendo taper penger for tredje år på rad

Skuffende Wii U-salg trekker alt annet ned.

Nintendo melder om tap for tredje år på rad.

Etter knapt fem måneder på markedet suste Sony forbi 7 millioner solgte PlayStation 4 i midten av april. Microsoft har skyvd 5 millioner ut av fabrikkene på samme tid, selv om de er vage når det gjelder hvor mange de har solgt. Nintendos Wii U-konsoll, som har vært på markedet ett år lenger enn de to konkurrentene, har solgt 6,12 millioner konsoller. 2,72 millioner av disse ble solgt i løpet av de siste 12 månedene. Dette fortalte konsoll- og spillprodusenten i sin årsoppsummering i dag.

3DS-trekker opp

At Wii U-salget halter er nok mye av grunnen til at selskapet nå for tredje år på rad melder om tap. Selskapet har ifølge årsrapporten et negativt driftsresultat med 2,7 milliarder i minus.

New Super Mario Bros. U selger godt, da.

Til å ha så få konsoller på markedet har noen av spillene nådd imponerende salgstall. Hele 4,16 millioner av New Super Mario Bros. U har blitt solgt til nå, mens Super Mario 3D World har nådd 2,17 millioner. Nintendo bemerker likevel at spillsalget til konsollen i sin helhet går rimelig treigt.

Det som trekker Nintendo opp er faktisk den noe aldrende håndholdtkonsollen Nintendo 3DS. Over 43 millioner enheter har blitt solgt siden lansering i 2011, hvorav 12,24 millioner ble solgt i forrige finansår. Av spillhøydepunkt på salgslisten kan vi nevne at Pokémon X/Y har solgt 12,26 millioner kopier til nå.

Håper på bedring

Pokémon X/Y gjør det også sterkt.

At Nintendo nå ser på hvordan de kan bedre situasjonen er tydelig. I rapporten lister de opp slike tiltak som å lansere Nintendo DS-spill digitalt til stuekonsollen og bedre bruk av Wii U-kontrolleren. I tillegg ser de på Mario Kart 8 og Super Smas Bros. til Wii U som potensielle storselgere som skal trekke konsollen opp og frem.

Likevel virker ikke selskapet å ha klokkertro på at konsollen skal ta av. I sine salgsprogresjoner satser de på å ha fått ut ytterligere 3,6 millioner konsoller i løpet av neste finansår.

Forrige uke fortalte selskapet hva de øsnker å gjøre under E3 i år.
Nintendo skal ikke ha E3-konferanse, men lover store avsløringer »

Siste fra forsiden