ZombiUs elendige salgstall svekket Ubisofts tro på Wii U

Får skylden for Rayman Legends' utsettelse og plattformhopp.

Ved Wii U-lanseringen i 2012 virket Ubisoft som en drømmepartner for Nintendo. Utgiveren hadde tydelig klokkertro på den kommende konsollen i fjor, og lovet blant annet at plattformspillet Rayman Legends skulle bli en godbit forbeholdt Nintendo-kundene. Slik gikk det dog ikke.

Salgstallene til lanseringsspillet ZombiU skal være grunn i at Rayman Legends nå kommer på alt av konsoller. Dette forteller Ubisoft-sjeg Yves Guillemot til GamesIndustry.biz.

Pent, men sent.

– Vi må sørge for å sikre at disse kreative spillene kan få et stort nok publikum. Vi håper at konsollen kommer til å ta av. Akkurat nå ser vi mot jul, så får vi se hva som skjer etter det, forteller Guillemot.

Ingen oppfølger

Faktisk var ZombiU-salget så dårlig at Ubisoft har ingen planer eller ønsker om en oppfølger til zombie-spillet. Det er mulig Gamer.nos anmelder feller en tåre over denne nyheten – han likte spillet godt, og trillet en gyselig åtter nederst i sin anmeldelse.

– ZombiU spiller på styrkene til Wii U-konsollen og gjør det kanskje bedre enn Nintendos egne spill, konkluderte Marius Kjørmo på tampen av 2012.

Nå gjør Ubisoft et siste push på konsollen i høst, med Assassin’s Creed IV: Black Flag, Splinter Cell: Blacklist, Just Dance 2014, Watch_Dogs og Rayman Legends. De kommer nok til å følge salgstallene med argusøyne for å finne ut om det skal satses videre på Wii U.

Les også: Forsmådde Rayman-fans får gratis utfordringsmodus Les også: Ubisoft jobber med hver spillserie til det er nødvendig med pause

Siste fra forsiden