Rørleggere gir magebesvær

I fiendens innvoller

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story kommer i oktober.

Mario er mest kjent som plattformhelt nummer én, men han har også gjort det godt på rollespillfronten med spill som Super Mario RPG og Paper Mario. Spesielt Mario & Luigi-serien har fått mangelovord her på Gamer.no tidligere, og nå er det tredje spillet på vei til Europa.

En sopp med sunn apetitt

I Mario & Luigi: Bowser's Inside Story har Mario-brødrenes erkefiende Bowser spist en magisk sopp som gir ham en heller spesiell kraft. Han kan inhalere folk og gjenstander som en forvokst støvsuger, og han bruker denne evnen til å sluke Mario, Luigi, prinsessen og en god del av sopprikets befolkning.

Etter etegildet oppdager Bowser at en annen skurk har dukket opp for å ta over hans rettmessige plass. Bowser drar avsted for å bekjempe inntrengeren med Mario-brødrene i magen, men brødrene ligger ikke stille og lar seg fordøye. De utforsker Bowsers kropp på leting etter prinsessen og andre kjente, og benytter samtidig anledningen til å påvirke Bowsers handlinger innenfra.

Du bytter mellom to forskjellige historier i Bowser's Inside Story. Enten trasker du rundt som Bowser, eller så styrer du brødrene på deres reise gjennom hans indre. Ting du gjør i den ene delen påvirker spillverdenen i den andre. Hvis Bowser for eksempel drikker vann kan Mario og Luigi ta seg en svømmetur rundt i kroppen.

Kampsystemet fra tidligere Mario & Luigi-spill er tilbake, og byr på en blanding av turbasert kamp og action. Etter du har valgt et angrep må du beregne knappetrykkene dine med animasjonene for å få best mulig uttelling på angrepet.

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story ligger i butikkene fra 9. oktober.

Siste fra forsiden