SimRacing Grand Prix 2019

I helgen går startskuddet for norgesmesterskapet i «sim racing»

SimRacing Grand Prix 2019 stiller større og sterkere enn i fjor.

iRacing.com

Søndag 27. januar er det duket for det første løpet i SimRacing Grand Prix 2019. Norgesmesterskapet i virtuell bilkjøring er tilbake for nok en utgave, og som arrangør Tommy Østgaard forteller til Gamer.no blir opplegget enda større enn i fjor.

Det er klart for en ny sesong med SimRacing Grand Prix.
iRacing.com

Årets utgave byr på totalt syv løp og strekker seg fra slutten av januar til midten av august. Til sammenligning hadde SimRacing Grand Prix 2018 kun fire løp i perioden januar til mars.

En lengre sesong skaper større konkurranse mellom deltakerne, og vil samtidig kreve enda mer av førerne som håper å holde seg i toppen, forteller Østgaard. Så langt har 52 spillere meldt seg på, og arrangøren forventer at enda flere vil dukke opp utover i sesongen.

I fjor var det Sindre Setsaas som stakk av med premiepotten på 10 000 kroner og deltakelse i et «ekte» billøp på Vålerbanen. Årets premie er enda ikke fastsatt, og vil kunngjøres ved en senere anledning.

Åpent for alle, men riktig utstyr er anbefalt

Alle som ønsker å delta kan registrere seg via mesterskapets nettsider. Påmelding krever norsk statsborgerskap og koster 549 kroner. I tillegg er det anbefalt at man plukker opp riktig utstyr om det ikke allerede er på plass.

SimRacing Grand Prix tilbyr en priskalkulator for å regne ut hva det vil koste for ting som ratt og pedaler, samt spillet man konkurrerer i – iRacing.

Før hvert løp må deltakere gjennom en kvalifiseringsprosess for å avgjøre hvem som får kjøre A-, B- og C-finale. Det er trangt om plassene, og mens totalt 60 spillere fordelt på de tre finalene får poeng er det bare de i A-finalen som får kjempe om de virkelig store poengsummene. Ytterligere regler og detaljer om format kan du lese mer om her.

De som helst bare vil se på kan følge både A- og B-finalene direkte via Facebook og YouTube. Sendeskjema finner du på nettet, og videoen nederst i artikkelen gir en smak på hva både seere og deltakere kan forvente av mesterskapet.

– Det som er unikt med SimRacing Grand Prix er at man som Sim Racer, uten erfaring fra racing i virkeligheten, kan måle krefter med mange av de aller skarpeste fra også denne grenen, forteller Østgaard.

Les også: E-sportutøvere danket ut profesjonelle racere under motorsportfestival »

Siste fra forsiden