Race of Champions

E-sportutøvere danket ut profesjonelle racere under motorsportfestival

Team Sim Racers overrasket mange.

Illustrasjonsbilde fra Race of Champions-festivalen.
Race of Champions

Flere av verdens beste bilførere var samlet i Mexico i helgen, for den årlige Race of Champions-festivalen. Blant de inviterte var Formel 1-stjerna Sebastian Vettel, Sveriges rallycross-verdensmester Johan Kristofferson og Mick Schumacher – sønnen til legenden Michael Schumacher.

Fra venstre: James Baldwin og Enzo Bonito.
Veloce Esports

For andre året på rad fikk også e-sportutøvere – såkalte sim racers – ta del i moroa, og laget bestående av italienske Enzo Bonito og britiske James Baldwin overrasket mange.

E-sporten på vei opp

I de innledende rundene av turneringens lagbaserte del, møtte Bonito blant annet Formel E-mester Lucas di Grassi. Ingen forventet stort av unggutten som til vanlig kjører virtuelle biler, men italieneren tok sjansen og vant ganske så sensasjonelt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Litt senere var det Baldwins tur til å sjokkere, da han beseiret NASCAR-fører Ruben Garcia Jr. Tross de imponerende resultatene holdt det likevel ikke til en semifinale for Team Sim Racers, men om ikke annet beviste gutta at man ikke bør undervurdere e-sportutøvere i fremtiden.

Bonito vant forøvrig også over Ryan Hunter-Reay – en tidligere vinner av det prestisjetunge Indy 500 – i den individuelle delen av Race of Champions.

Nå satser TV2 på e-sport.
Kanalen skal sende alle kampene til det norske FIFA-landslaget »

Siste fra forsiden