Id Software kjøpt opp

Id Software kjøpt opp

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Id Software - FPS-pioner og utvikler av blant andre Doom, Quake, Wolfenstein og det kommende Rage, har blitt kjøpt opp av Bethesda Softworks eier, Zenimax. Den noe overraskende nyheten ble avslørt i en pressemelding i går, onsdag.

Dette føyer seg inn i en lang rekke oppkjøp de siste årene. Eller skal man kanskje si en lang rekke uhyggelige opplevelser for spill-entusiaster, som mer enn én gang har sett utviklere blitt spist opp og spyttet ut av større fisk. Zenimax forsikrer oss allikevel om at alt vil foregå som planlagt i Id for John Carmack og co, og at det heller ikke er planlagt nedskjæringer i staben.

Rage tech-demo.
Rage tech-demo.

For en gangs skyld kan det se ut som et oppkjøp resulterer i et lykkelig og gjensidig fordelaktig partnerskap. Id får på sin side ta del i ressursene til et større selskap, som igjen vil kunne nyte godt av den tekniske ekspertisen John Carmack og hans team i Texas har å by på.

– Dette var en unik mulighet til å slå seg sammen med en dreven og sofistikert utgiver som Bethesda Softworks. I tillegg får vi nå de nødvendige ressursene til å sikre videre vekst i Id Software, noe som vi gi oss en enorm fordel og enda bedre spill til våre tilhengere, sier CEO i Id Software, Todd Hollenshead.

Id Software er for tiden aktuelle med spillet Rage, og har også et nytt Doom-spill på trappene, som begge benytter seg av den revolusjonerende Id Tech 5-grafikkmotoren.

Kilde: pressemelding

Fallout 3

Windows
Slippdato: 30. oktober 2008
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Bethesda Softworks
Utgiver: Ubisoft Entertainment

Doom 3

Windows
Slippdato: 13. august 2004
Sjanger: Action
Utvikler: id Software
Utgiver: Activision

Kommentarer (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen