Ikke alle får oppleve 3D ordentlig

Hver tiende person kan ikke dra nytte av den kommende 3D-bølgen.

Ikke alle er like begeistrede for 3D-invasjonen som har preget både film- og spillbransjen i det siste. Og det er ikke så rart, med tanke på at rundt regnet hver tiende kinobesøkende eller spiller ikke vil kunne oppleve 3D slik det er ment å oppleves.

Britiske Eyecare Trust bekrefter det mange allerede kanskje er klar over: 3D er ikke for alle. Tall fra selskapet viser at mellom 10 og 12 prosent av den britiske befolkningen ikke vil være i stand til å nyte den påståtte 3D-revolusjonen.

Det er liten grunn til å tro at ikke det samme vil være tilfelle også utenfor Storbritannia.

Ifølge selskapet oppstår problemet når bildene fra våre to synsfelt ikke prosesseres riktig. Dybdesynet krever at bildene fra synsfeltene settes sammen til ett 3D-bilde, men i denne prosessen kan det for noen oppstå problemer.

Selskapet kaller dette dårlig kikkertsyn, og er du en av de som får vondt i hodet eller bak øynene når du sitter lenge foran en skjerm er det mulig at det er her problemet ligger. Hjernen forsøker gjerne å kompensere for det sviktende kikkertsynet, derfor er det også mange som ikke er klar over at de mangler denne egenskapen.

Les også:Utvider 3D-støtten på Playstation 3
Les også:NIntendo 3DS til høsten
Les også:Den nye DS-en risten


(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden