Ikke mer Xbox-kompatibilitet for 360?

I følge Peter Moore vil Microsoft snart avslutte arbeidet med bakoverkompatibilitet på Xbox 360.

Bakoverkompatibilitet er viktig for mange, og i og med at Xbox og Xbox 360 er såpass ulike maskiner, har det ikke vært mulig for Xbox 360 å kjøre Xbox-spill uten ekstra hjelp fra Microsoft. Konsollprodusenten har hatt en egen gruppe som har jobbet med å lage diverse emulatorsystemer for Xbox 360, slik at den ville bli i stand til å kjøre Xbox-spill, og listen over kompatible spill inneholder over 200 titler.

Likevel er den langt fra komplett, og mangler mange gode og populære Xbox-spill. I følge et intervju med Xbox-sjef Peter Moore, kommer den dessverre ikke til å bli særlig mye lenger. Han hevder at ingen egentlig bryr seg om bakoverkompatibilitet, og at Microsoft er veldig fornøyd med hvor mange Xbox-spill de har fått til å fungere på 360 allerede.

Han forteller imidlertid at de fortsatt jobber med saken, og at de vil lansere emulatorsystemer for flere spill i tiden som kommer. Etter hvert vil de imidlertid si at nok er nok, og at det ikke er noen vits i å forfølge denne saken lenger. Disse uttalelsene har naturlig nok fått mange gamere til å bli engstelige, og Larry Hryb, fra markedsføringsteamet til Microsoft, var raskt ute for å berolige folk.

Han forteller at teamet som jobber med bakoverkompatibilitet er i testfasen med en ny oppdatering, som vil gjøre omkring et dusin nye Xbox-spill kompatible med Xbox 360. Både Hryb og Moore understreker at dette er komplisert arbeid, og Hryb forteller at mange spill gjorde unike ting for å utnytte seg maksimalt av Xbox-maskinvaren, noe som gjør dem vanskeligere å emulere.

Siste fra forsiden