Ikke sett Batman i hylla helt ennå

Nedlastbart innhold klart 17. september.

Batman Arkham Asylum traff oss alle midt i fleisen. Der hvor mange forventet et vanlig og middelmådig superheltspill, med generisk slåssing og ostete historie, fikk vi i stedet et episk prakteksemplar med gjennomtenkt spilldesign, herlig gameplay og morsomme og kryptiske gåter. Det er ikke uten grunn at spillet faktisk har havnet i Guiness rekordbok som tidenes mest kritikerroste tegneseriespill.

Men Arkham Asylum er ikke bare imponerende i konteksten av å være et tegneseriespill, og det er kanskje nettopp derfor spillet også har vist seg som en stor slager blant spillerne selv.

Mange har kanskje allerede fått seg at det er nedlastbart innhold på vei til spillet, og at det faktisk er gratis. Denne oppdagelsen ble gjort av iherdige Batman-fans for en stund siden; annonseringen ble gjort nærmest i skjul helt nederst på spillets tittelskjerm. For et par dager siden endret beskjeden seg imidlertid: ”Mer innhold om 9 dager” var de grovt oversatte ordene som rullet over skjermen. 17. september blir dermed datoen for det ekstra innholdet.

Som vi har opplevd før kan ekstra nedlastbart innhold bety så mangt. Er det snakk om de lovede Joker-utfordringene? Jokeren er gjennom nedlastbart innhold allerede gjort tilgjengelig som spillbar karakter i Playstation 3-versjonen. Men nytt i saken er at en topp i Eidos har bekreftet det vi allerede nesten visste: Det gratis innholdet det er snakk om skal gjøres tilgjengelig samtidig for alle plattformer. Dette inkluderer PC, noe som kanskje er litt merkelig da PC-versjonen ikke har lansering før etter den foreløpige datoen for det nedlastbare innholdet. Muligens skal bare innholdet ligge klart for PC-eierne når de får labbene på spillet.

Et profilert playstation 3-nettsted påstår å sitte på mer detaljert informasjon om det såkalte DLC-et. For det første skal det være snakk om to kommende pakker; den første med den lovede datoen 17. september, med navnet Insane Night-pakken, og den andre pakken, med navnet Prey in the Darkness slippes eksklusivt til PS3 den 24. september. Den første pakken skal inneholde nye utfordringer, både den beryktede Scarecrow sine og også de såkalte Crime Alley-ufordringene.

Denne nye informasjonen må nok tas med en klype salt fremdeles, men det er likevel ganske sannsynlig at nettstedet er inne på noe her. Pakken som har fått det foreløpige navnet Insane Night gir nemlig innhold som opprinnelig skulle følge med i samleversjonen av spillet. Det forklarer kanskje hvorfor innholdet markedsføres som gratis. Og det er mulig at den andre pakken som lanseres i september inneholder de etterlengtede Joker-utfordringene, det ville forklart den påståtte PS3-eksklusiviteten.

Uansett er det ikke annet å gjøre enn vente, i mellomtiden er det bare å fyre opp spillet og kjøre gjennom for andre, eller tredje gang.

(Kilder: CvG, Playstationlifestyle)

Siste fra forsiden