Illsinte fugler tar over

Hypersuksessen Angry Birds blir nå også å finne til stuekonsollene.

Smartmobilspillet Angry Birds har vært en av de absolutte spillfarsottene de siste par årene, og har på mange måter representert jungeltelegrafens makt såvel som styrken til telefoner og MP3-spillere som spillplattform. I skrivende stund har spillet solgt over ti millioner eksemplarer, hvorav én av disse innen 24 timer av at det ble sluppet til Android-telefoner.

Det var derfor bare et spørsmål om tid før det sjarmerende lille fysikkspillet nådde de mer tradisjonelle spillplattformene også. BBC forteller oss nemlig at finske Rovio allerede er godt på vei med versjoner til PlayStation 3, Xbox 360 og Wii.

Angry Birds har vært ekstremt populært.

– Spillmarkedet til smarttelefoner viser seg faktisk å være det største av dem alle, og danker ut tradisjonelle spill til tradisjonelle konsoller. I senere tid har det vært et par eksempler på spill som har gått fra dette formatet til PS Minis, men Angry Birds treffer Xbox 360, Wii og PlayStation 3 samtidig. Det gjør det til det desidert største spillet som har gått fra smartmobiler til vanlige spillkonsoller, sier Rovio-sjef Peter Vestabacka til nettstedet.

Han bekrefter samtidig at de holder på å utvikle Angry Birds 2. Dette skal ikke dele sjanger eller spillmekanismer med forgjengeren, men vi vil få et gjensyn med de samme figurene. Samtidig loves det at grisene skal spille en langt større rolle.

Konseptet til Angry Birds er rimelig grunnleggende: ondsinnede griser har knabbet eggene til en gjeng fugler. Du er en slags allmektig raring med sprettert som skal skyte ulike fugler inn i grisenes egenbygde hus for å ta tilbake eggene. Man har et begrenset antall fugler, så det gjelder å treffe grisestrukturene riktig for å ta de ut så effektivt som mulig.

Det er ikke kjent når de nye versjonene av Angry Birds kommer ut.

Siste fra forsiden