Infinifactory-skaperen har annonsert sitt neste spill

Og det ser helt vanvittig ut. Vanvittig vanskelig, altså.

Zachtronics er kanskje spillverdenens dyktigste utvikler av hjernetrimspill, med moderne klassikere som Infinifactory og Spacechem på rullebladet. I fjor lanserte indie-utvikleren også TIS-100, beskrevet som «assembler-spillet du aldri ba om», og nå følger de opp med noe minst like nerdete.

Kretskort og maskinkode

Dette er det vi kaller en manual.
Zachtronics Industries

Shenzhen I/O er et spill der du må designe kretskort ved hjelp av en rekke komponenter fra ulike fabrikanter. Disse komponentene inkluderer mikrokontrollere, minnebrikker, LCD-skjermer og logiske porter.

Du må også benytte deg av et kompakt assemblerspråk for å programmere inn instruksjoner i de ulike komponentene.

Systemet er kraftig nok til at du kan designe og teste egne spill i sandkassemodus, og bare for å gi et lite inntrykk av hva du kan forvente, har spillet en manual som inkluderer over 30 sider med tekniske diagrammer, referanseark og teknisk informasjon.

Om det høres tungt ut, har Zachtronic også implementert et helt nytt kabal-spill som du kan slappe av med mellom øktene.

Spillet slippes på «early access» den 6. oktober.

Denne artikkelen ble først publisert på Spillhistorie.no, der vi er store tilhengere av Infinifactory. Om du liker programmering, kan du lese hvordan vi skaper retrospill på en datamaskin fra 1982, og hvordan vi var med å bevare en japansk klassiker ved å skrive inn spillkoden på egen datamaskin.

Siste fra forsiden