Info om Carcassonne

Nå har det endelig dukket opp håndfast informasjon om 360-konversjonen av brettspillet Carcassonne, for Xbox Live Arcade.

Det er en stund siden Microsoft kunngjorde at brettspillene Settlers of Catan, Carcassonne og Alhambra skulle komme til Xbox Live Arcade. Til nå er det bare Settlers of Catan vi har fått informasjon om, men nå har nettstedet Worthplaying funnet en offisiell kunngjøring av Carcassonne (samt en haug med skjermbilder).

I Carcassonne foregår handlingen i en middelalderverden, der spillerne må bygge byer, veier og bondegårder for å tjene poeng. Hver spiller får en viss mengde byggebrikker, som dere må legge ut i tur og orden. Jo større byer og bondegårder du bygger, og jo lengre veier du lager, jo mer poeng får du.

Spillet skal være lett å lære, men vanskelig å mestre. Utviklerne har lagt inn en rekke ulike vanskelighetsgrader for spill mot datamaskinen, samtidig som du får mulig til å spille mot opp til fire andre over Xbox Live og tre andre på én og samme Xbox 360. Spillmatiseringen kommer med det originale regelsettet og 72 byggebrikker, og inkluderer i tillegg ekspansjonssettet Rivers I.

Det er fortsatt ikke klart når Carcassonne kommer i salg på Xbox Live Arcade. Strategitilhengere kan imidlertid glede seg til at Big Huge Games Xbox 360-versjon av Settlers i Catan lanseres i mai.

Siste fra forsiden