Informasjon om PS3-spill fra Sony

Her er skjermbilder og offisiell informasjon om kommende PS3-spill fra Sony, som Warhawk, Genji 2, Heavenly Sword og Resistance: Fall of Man.

I forbindelse med Sony sin PS3-presentasjon i Los Angeles i natt, har konsollgiganten lagt ut en rekke faktaark om kommende PS3-spill. De fleste av disse spillene har allerede vært kjent, uten at vi har hatt spesielt mye informasjon om dem. Her er beskrivelser og skjermbilder.

Warhawk

PlayStation-klassikeren Warhawk får en nyversjon på PS3. Spillet er et futuristisk luftkampspill hvor du må beskytte hjemlandet ditt fra en invasjon. Du får kontroll over en flygende kampmaskin som heter Warhawk, som funksjonsmessig kan minne om en blanding av et helikopter og et jetfly. I tillegg til luftkamp får du ta del i bakkeoffensiver til fots, og kan bruke våpen som pistoler, rifler, granater og så videre. Dessuten får du tilgang til enkelte bakkebaserte kjøretøy.

Spillet utvikles av Incognito Entertainment, og det skrytes av enorme landskaper (på hundrevis av kvadratkilometer), en unik verden, en episk historie og fullstendig interaktive slagmarker hvor kamphandlingene aldri stopper. I tillegg til enspillerdelen kommer spillet med en flerspillerkomponent hvor opp til 32 spillere kan kjempe mot hverandre i en rekke forskjellige moduser. Nedlastbart innhold støttes også.

Heavenly Sword

Heavenly Sword er et kampspill fra Ninja Theory. Spillet følger Nariko, en temperamentsfull, rødhåret heltinne, på hennes reise for å få hevn over en invaderende konge og hæren hans. Historien omhandler et sverd som en gang i tiden tilhørte en mektig gud. Sverdet er ekstremt mektig, men har en liten ulempe: De som bruker det vil tappes for energi, og dø få timer etter at de først tok tak i det.

Når den onde kongen dreper sverdets voktere, gjør Nariko et skjebnesvangert valg. Hun plukker opp sverdet i en desperat kamp for å redde landet hennes, en kamp som vil koste henne livet. Kongen spilles av Andy Serkis, kjent som Gollum og Kong, og han har i tillegg jobbet med spillets historie og skuespillere.

Kampene foregår på enorme slagmarker hvor du kan kjempe mot hele hærer samtidig, og utviklerne lover at kampsystemet skaleres slik at det føles like involverende enten du kjemper mot én enkelt motstander eller en virtuell haug fiender samtidig. Kampene er fysikkbaserte, noe som betyr at du kan bruke miljøet som et våpen. Utviklerne lover tre forskjellige kampstiler, en haug av våpen og kreativ kamerakontroll.

Resistance: Fall of Man

Fra folkene bak Ratchet & Clank kommer Resistance: Fall of Man, et førstepersons skytespill som foregår i en alternativ versjon av det tjuende århundret. En rase som kalles Chimera har, ved hjelp av et fryktelig virus som skaper mutasjoner, tatt over Russland og Europa. Nå kjemper USA og Storbritannia side om side for å redde menneskeheten fra de grufulle fiendene.

Spillet kommer med en episk enspillerkampanje, samt kooperativ flerspiller, flerspiller over delt skjerm (for opp til fire spillere) og onlinebaserte flerspillerkamper for opp til 32 spillere. Utviklerne i Insomniac lover varierte og interaktive spillmiljøer, inkludert enorme slagmarker og store militærbaser. Ellers loves vi eksotiske våpen og et egenprodusert fysikksystem.

Les også
Anmeldelse:

Genji 2

Genji 2 foregår tre år etter forgjengeren, og presenteres som en tradisjonell actioneventyrspill med over dobbelt så mye gameplay som (den dessverre litt korte) forgjengeren. Spillet kommer dessuten med enda mer variasjon, og i tillegg får vi flere spillbare figurer enn før. Spillet omhandler historiske slag mellom Heishi-klanen og Genji-klanen i det føydale Japan, men på samme måte som i forgjengeren, har overnaturlige styrker en finger med i spillet.

I motsetning til i Genji kan du nå skifte mellom hovedpersonene når du vil, slik at du raskt kan velge å angripe saken med en person som er litt bedre utrustet til utfordringene han (eller eventuelt hun) står foran. Ellers loves vi massive slag, detaljert grafikk (både i forhold til flotte bakgrunner og fektesekvenser hvor utviklerne har fått hjelp av Mitsuhiko Seike og "motion capture"-teknologi).

Formula One 06

I Formula One 06 får vi, som vanlig, alle førerne, banene, reglene og bilene fra den nyeste Formel 1-sesongen. Ellers fortelles det at vi får forbedrede førerhjelpemidler, som betyr at hvem som helst kan spille Formula One 06, enten de er nybegynnere eller eksperter. Du vil også få mulighet til å endre på bilens innstillinger uten å gå inn i kompliserte menyer.

PS3-versjonen av dette spillet kommer selvsagt med forbedret grafikk og ekstra detaljer, slik som at bilene gradvis blir skitnet til. Dessuten kan du koble til en PSP for å få et ekstra lite kamera, som for eksempel kan brukes som bakspeil. Spillet introduserer også en sikkerhetsbil, som kommer på banen etter ulykker, noe som gir deg nye strategiske muligheter (til for eksempel å foreta depotstopp mens sikkerhetsbilen er ute).

Siste fra forsiden