Ingen Heavenly Sword 2?

Utvikling stoppet

Etter mye om og men ser det ut til at vi ikke får noe gjensyn med den rødhårede heltinnen Nariko.

I går meldte Kotaku at en av deres britiske kilder kunne fortelle at en oppfølger til Heavenly Sword hadde blitt lagt på is av Sony Computer Entertainment of Europe. Spillet fikk kroken på døra etter måneder i utvikling hos Sony Cambridge, angivelig fordi det ikke var levedyktig sett fra et kommersielt ståsted.

Dette er i såfall det tredje spillet som blir skrinlagt i løpet av kort tid, og for knappe to uker siden kunne Sony fortelle at både Eight Days og The Getaway 3 måtte gå planken.

– Jeg synes det er helt greit å si at vi ikke kommenterer rykter og spekulasjoner, spesielt ikke omkring spill som aldri har blitt annonsert, sier Sony Europas PR-sjef Nick Caplin til Kotaku.

– Når det gjelder Eight Days og The Getaway 3, ser vi på fremskrittene og gjennomførbarheten til spill ved jevne mellomrom, og tar til oss tilbakemeldingene fra resten av Sony-systemet. Ved forrige gjennomgang, ble det besluttet at ressursene som krevdes for å fullføre disse spillene, kunne brukes mer fordelaktig andre steder, legger han til.

Skjermbilde fra Heavenly Sword.

– Vi skal ikke lage det

Det kan også late til at Ninja Theory, utvikler av Heavenly Sword, er totalt uinteressert i å lage en eventuell oppfølger. De skal etter sigende ha blitt så bitre på behandlingen de har fått av Sony og flyttet sine kontorer, som var samlokalisert med Sony Cambridge.

En bruker som utgir seg for å være i Ninja Theory skriver i et innlegg på spillforumet Neogaf:

– Ninja Theory har aldri startet på Heavenly Sword 2, siden vi hadde lyst å fokusere på et nytt multiplattformspill. Sony eier Heavenly Sword-navnet, og vi vet ikke hva de skal gjøre med det. Når det gjelder vår flytting, har vi planlagt dette store deler av året, og det har ingenting med bitterhet å gjøre.

Videre fortsetter han:

– Ryktet om at teamet er oppløst er latterlig, da vi har et veldig lojalt team. Vi har en ny utgiver og er opptatt med vårt nye prosjekt, som for øvrig går veldig bra så langt. Heavenly Sword er langt fra i våre tanker om dagen.

Heavenly Sword fikk jevnt over gode kritikker, og en solid syver her på Gamer.no.

Så Nariko, bare pakk ned sverdet igjen. Det ser ikke ut som om du skal få bruk for det på en stund.

Siste fra forsiden