Ingen kjøpere for Bizarre

Activision planlegger å legge ned Project Gotham Racing-utvikleren.

I november dukket det opp rapporter om at Bizarre Creations, det Activision-eide studioet bak spill som Project Gotham Racing og Blur, sannsynligvis skulle legges ned. Activision sa imidlertid at de ville forsøke å finne en kjøper for studioet, og noen dager senere ble Microsoft nevnt som en mulig kjøper. Microsoft sitter på rettighetene til Project Gotham-serien, og ønsker visstnok å videreføre den.

Uheldigvis for de cirka 200 ansatte hos den tradisjonsrike Liverpool-utvikleren, ser det ikke ut som Activision har kommet frem til en avtale med noen kjøpere, og i går kom det frem at selskapet anbefaler en nedleggelse av Bizarre.

To eldre Bizarre-spill: Wiz'n'Liz og Formula 1.

– Jeg ønsker å være klar på at vårt førstevalg var å prøve å holde denne gruppen sammen, og finne en kjøper for studioet. Men beslutningen kommer etter et par måneder hvor vi har undersøkt en rekke forskjellige muligheter, som ingen har fungert, sier Coddy Johnson, som er sjef for Activision Worldwide Studios, til bransjebladet Develop.

Det er ifølge Develop sannsynlig at Bizarre vil akseptere Activisions anbefaling, og legge ned driften.

Bizarre har utviklet to forskjellige spill for Activision, nemlig bilspillet Blur og actionspillet James Bond: Bloodstone. Førstnevnte fikk generelt mye ros av pressen, men ble ingen salgssuksess. Sistnevnte var, som mange lisensspill, rimelig svakt – og det samme var salgstallene.

Bizarre startet sin tilværelse som Raising Hell Software i 1988, men måtte droppe dette navnet, visstnok etter press fra konsolleier Sega (som ikke likte ordet «hell»). Selskapet kom opp med navnet Bizarre Creations i 1994.

I dag er Bizarre mest kjent for spillseriene Project Gotham Racing og Geometry Wars, men de har også mange andre spill på rullebladet. Disse inkluderer The Killing Game Show, Wiz'n'Liz, Formula 1 og Fur Fighters. Du kan forøvrig teste utviklernes første spill, Combat Crazy, via emulator på deres eget nettsted (enn så lenge).

Selskapet ble kjøpt av Activision i 2007.

Siste fra forsiden