Innovativt spillkonsept fra Philips

Hva får du hvis du blander et bord, en haug brettspill og en trykkfølsom skjerm? Philips Entertaible.

Tenk deg et bord, med et brettspill (la oss si Monopol) liggende oppå. Så tenk deg at brettspillet er en del av bordet, at overflaten til brettspillet er trykksensitiv (som en gigantisk DS), at du når som helst kan forandre spill, og at disse spillene kan inkludere alle elementene i dataspill (bevegelser, kollisjoner, og så videre). Da har du en viss idé om hva Entertaible er.

Systemet kommer med en liggende 30-tommers LCD-skjerm med sofistikert trykksensitiv teknologi som kan "føle" flere objekter samtidig. Det interaktive spillbrettet vises på skjermen, og spillerne bruker brikker og slikt oppå, som om de skulle brukt et hvilket som helst brettspill. Systemet vil kunne kobles opp mot nettet, slik at eierne kan laste ned nye spill.

Andre fordeler med Entertaible er at man f.eks. kan dedikere deler av skjermen til taktisk informasjon til enkeltspillerne, eller at man kan få en visuell forklaring av reglene, samt tips basert på det spillerne foretar seg. Systemet benytter seg av infrarøde lys og fotodioder festet diskret på kantene av skjermen, og kan brukes med alle typer lyssetting.

Philips forteller at systemet deres promoterer sosial spilling, og mener dette er i kontrast til det vanlige spillkonsoller gjør. De er nå i ferd med å demonstrere Entertaible på CES-messen i Las Vegas. I starten vil de satse på å selge produktet til barer, kasinoer og restauranter, men hvis det har suksess vil de vurdere å utvikle det til et produkt for hjemmemarkedet.

Siste fra forsiden