Intel Bleep

Intel latterliggjøres for programvare som sensurerer hat på nett

«Vil du ha mye rasisme og kvinnehat i dag eller bare litt?»

Intel

Intel har fått mye oppmerksomhet denne uka, men trolig ikke på den måten det hadde ønsket seg. Selskapet viste nylig frem kommende programvare som tar sikte på å sensurere hatefulle ytringer på nett, men fremfor å hylles har opplegget blitt latterliggjort.

Velg hvor mye rasisme du vil ha

Bleep bruker kunstig intelligens for å oppdage og fjerne hat fra lyden på PC-en din. Med andre ord skal det kunne fange opp ting som rasisme eller kvinnehat som blir slengt via stemmechat, som for eksempel Discord eller lignende tjenester.

Det hørs jo i utgangspunktet positivt ut, men den merkelige måten det hele er satt opp har fått mange til å reagere. Via innstillingene kan man nemlig justere hvor følsomt programmet skal være. Her kan man for eksempel velge om man vil ha «ikke noe», «litt», «nesten alt» eller «alt» av ting som rasisme, kvinnehat og homofobiske utsagn.

Intel har til og med lagt til en egen bryter der man kan skru av og på N-ordet – da det av en eller annen grunn ikke faller under kategorien rasisme.

Reddit og i sosiale medier renner det over med vitser om opplegget. Flere påpeker også at man heller burde bekjempe bruken av hatefulle ytringer, fremfor å skru rasismenivået ned på «litt».

Intel Bleep skal etter planen slippes senere i år. Så får vi se om utviklerne justerer på brukergrensesnittet før den tid.

LES OGSÅ: Koreansk Overwatch-proff i USA: – Vi opplever rasisme hver dag »

Siste fra forsiden