Anmeldelse

International Superstar Soccer 3

Konami puster liv i en gammel godbit og bringer en real FIFA-konkurrent til bordet. Ved siden av den mer realismeorienterte Pro Evolution Soccer-serien fremstår det nyeste tilskuddet til familien som en lekker, liten sak om enn litt grunn i sin fremtoning.

Side 1
Side 2

Gi oss skikkelig fotballregn
Spillerne ser godt ut, og de beveger seg også imponerende virkelighetstro. Selve banen derimot er en heller laber affære. Det er umulig å se at det faktisk er gress det spilles på, og alt som skjer av interaksjon med underlaget er noen malplasserte striper etter sklitaklinger. Mangelen på liv utenom de biologiske deltagerne gjør det litt mindre morsomt å farte rundt på skjermen. Gjørme og slitte målområder er litt av moroa når det trampes i takt til publikumsropene. Det er en skam å ikke gi de gode modellene en bedre lekeplass å boltre seg på. Å spille i regn er en mulighet alle fotballspill gir deg nå om dagen. Dessverre er det ingen som har lykkes med skikkelig væreffekter til dags dato. Se på Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, der har dere et et eksempel på det våte element i sitt ess. Se på ISS3 hvis du ønsker å mimre om regn fra 1998. Kjedelige streker over skjermen er beholdningen, noe enhver konsollfotballspiller begynner å bli rimelig lei av. Fotballregn til folket er en spillparole alle burde slutte opp om.

Til tross for nye, imponerende kvaliteter på fremføringsfronten dukker flere og flere problemer opp etter noen timers spilling. Pasningsspillet spesielt lider under alvorlige mangler. Korte pasninger er vanskelig å legge med ønsket styrke, og hvorvidt du treffer målet eller ikke går for det meste ut på flaks. På grunn av den uresponsive kontrollen er det heller sjelden pasningen blir lagt på det tidspunkt du selv ønsker, noe som medfører varige men for Dual Shock-kontrolleren. Lange pasninger er hakket bedre, men det kommer av at AI-en taper nærmest samtlige hodedueller. Flopasinger er skremmende effektive i spillet, mens smarte pasninger langs bakken bare ender opp som ekstra frustrasjon. Ønsker du å angripe gjøres det best ved å ta beina fatt på vingen. På kantene av 16-meteren er også der den nye "Action"-modusen oftest kan aktiveres, men hva hjelper vel det hvis pasningene ikke når frem?

Spektakulære mål trekker folk. Slik har det alltid vært, og det har Konami helt klart oppdaget. Soloraid blir belønnet med monstermål, til tross for at det sjelden kreves særlig store ferdigheter for å legge ballen i nota. Tilfredsstillelsen av en høy gjennombruddsball påfulgt av et par en-touch-pasninger og kontant eksekusjon i høyre vinkel er fraværende, simpelthen fordi sammenhengende spill er frustrerende klønete lagt opp. Å håpe på noen avansert form for ballspill er rimelig fånyttes siden lagkameratene løper i de merkeligste retninger uten å være særlig villig til å finne nye løsninger.

Problemene samler seg og opp etter timer med spilling, og lastetidene hjelper ikke. I ISS3 lastes det veldig ofte, og som regel er det også pinlig lange pauser. Det lastes til og med før og etter bytte av spillere. Sammenligner en tidene med Konamis andre fotballspill, Pro Evolution Soccer 2, er det rimelig begredelig. Ventetid i sportsspill har aldri vært noe moro, og når det til og med legges inn venting under selve kampene kan de selv mest sindige blant oss få fnatt. Nye animasjoner med spillerbytteblinkere og arge managere ser unektelig tøft ut, bare synd at lastetiden for å vise de er like lang som selve belønningen.

onklusjon
International Superstar Soccer-serien har brakt uendelige timer underholdning til virtuelle fotballspillere kloden over. Fra de glimrende SNES-spillene frem til den guddommelige Pro Evolution Soccer-serien har Konami opparbeidet seg et respektert navn blant alle seriøse fotballspillere med Dual Shock 2 godt plantet i lankene. Beklageligvis er ikke ISS3 en verdig innehaver av sitt ærefulle navn. Spillbarhet har vært tatovert over hver bit og byte siden tidenes morgen, men versjonen vi har å gjøre med i dag blir en flau opplevelse etter hvert som du lærer spillet å kjenne. FIFA har presentasjonen og den massive dekning av ligaer og spillernavn. Pro Evolution Soccer har det dype gameplayet og de utallige mulighetene. ISS3 har uendelige lastetider og klumsete pasningsspill. Da hjelper det ikke at innpakningen er god. Tilhengerne av franchisen vil finne sin sjelevenn i Pro Evolution Soccer 2, som fortsatt er det beste fotballspillet på markedet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden