Counter-Strike: GO

Investorene bak Norse spytter inn 200 millioner kroner på skandinavisk e‑sport

Oppretter et gigantisk e-sportsenter i København.

Norse involvert i massiv e-sportinvestering.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kun dagen etter det ble klart at F.C. København skulle satse på e-sport i Danmark arrangerte selskapet RFRSH en pressekonferanse i København om sin involvering i e-sport. Firmaet står bak e-sportklubbene Astralis, Heroic, Godsent og norske Norse. Danske dust2.dk direktesendte pressekonferansen.

200 millioner kroner

Lagleder i Norse, Morten «zEVES» Vollan.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

«Vårt oppdrag er å levere de beste opplevelsene innen e-sport, for fansen, spillerne og merkevarene. Sammen skal vi utvikle e-sport til anerkjennelse for et stort publikum», står det på hjemmesiden til selskapet. De går inn med 200 millioner kroner i prosjektet, og hovedkvartalet vil ligge i København. Et 600 kvadratmeter stort e-sportsenter, med treningsfasiliteter og mye mer.

På hjemmesiden til RFRSH står det også at de er ute etter å utvide den geografiske horisonten med treningssenter i Oslo og Stockholm. Så det spørs om det er her Norse eventuelt kommer til å tilbringe tiden sin.

– De kommersielle interesser i e-sport fortsetter å skyte i været og vil overgå flere klassiske sportsgrener om noen år. Sponsorer, investorer og fans strømmer til. Vi ser et kjempepotensiale i medierettighetene, som har en stor verdi, men som slett ikke blir organisert og verdtsatt, som vi eksempelvis ser i fotball, forteller administrerende direktør i RFRSH, Nikolaj Nyholm til finans.dk.

Håndballstjerne inn

Som sportsdirektør kommer den danske håndballstjerna Kasper Hvidt inn. Håndballkeeperen spiller til daglig i Barcelona, men skal etter denne sesongen legge håndballen på hylla for å gå inn i en helt ny sport.

– For to år siden kunne man ikke leve av denne bransjen, og det var ikke økonomi på plass til å drive det profesjonelt. Det har endret seg nå, og derfor ønsker de hjelp. Det er enormt spennende og en stor utfordring, forteller Kasper Hvidt til dansk TV 2.

Norges beste lag

DETTE ER NORSE:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

I september skrev vi om Norse, og den pengesterke investoren som stod bak. Siden de startet opp har de vært Norges beste Counter-Strike-lag, med seier på Gigacon, ByLAN og i Telenorligaen. Nå går laget en spennende tid i møte.

Siste fra forsiden