IPTV til Xbox 360

På CES-messen i Las Vegas har Microsoft kunngjort at Xbox 360 får IPTV-støtte. Dessuten hevder de å ha solgt 10,4 millioner konsoller før 2006 gikk over i historien.

Bill Gates og Robbie Bach stod for Microsofts pressekonferanse på årets Consumer Electronic Show i Las Vegas. Her kom kunngjøringen om at Microsoft planlegger å gi Xbox 360 støtte for IPTV, og at dette vil skje innen julen 2007. IPTV (eller bredbånds-TV) er et system som sender TV-signaler over nettet, slik at du ikke behøver parabolutstyr eller TV-antenne.

I Microsofts demonstrasjon kunne man velge mellom flere hundre kanaler, og tjenesten vil blant annet komme med mulighet for å se filmer og videoer "on demand", søke etter programmer med spesielle skuespillere eller regissører (f.eks.), benytte oss av "picture-in-picture"-funksjon mens du velger kanaler og så videre.

Du kan også bruke Xbox 360 som en digital videoopptaker om du ønsker det, og du kan blant annet sette konsollen til å ta opp favorittprogrammet ditt mens du samtidig spiller en tidligere avtalt onlinematch over Xbox Live. Du kan også titte på TV mens du kommuniserer med folk på vennelisten, og motta flerspillerinvitasjoner mens du ser på nyhetene.

For å levere dette til kunder verden over vil Microsoft samarbeide med en rekke store aktører innenfor markedet, og de nevner blant annet AT&T, British Telecom og Deutsch Telecom. Vi vet ikke hvem de vil samarbeide med for å få tilbudet ut til norske Xbox 360-eiere, men de forteller at de samarbeider med en rekke teleoperatører verden over (selv om tjenesten kun vil lanseres i samarbeid med fem partnere).

Microsoft har også skrytt litt av andre Xbox 360-relaterte ting. For det første fortalte de at de hadde solgt totalt 10,4 millioner konsoller før 1. januar i år, og at de dermed har nådd målet med å ha minst ti millioner konsoller på markedet før 2007. Dessuten fortalte de at Gears of War har solgt 2,7 millioner kopier i løpet av sine syv første uker, og at de forventer at spillbiblioteket for Xbox 360 vil fordobles i løpet av neste år.

Siste fra forsiden