Sid Meier får merkedag

Jammen ikke hverdagskost

Civilization-skaperen hylles med en egen dag i hjemstaten.

Sid Meier anses ofte for å være en av de aller største personlighetene i spillindustrien, der han med snart tredve års utvikling av noen av tidenes mest kritikerroste strategispill fortsatt holder det gående. Vi i redaksjonen liker å hylle ham ved å spille spillene hans, men i hjemstaten Maryland tar de det hele enda et skritt lenger.

I går kunne nemlig guvernøren av Maryland, Martin O'Malley, kunngjøre at 21. september fra nå av er den offisielle «Sid Meiers Civilization V-dagen».

– Sid Meier er kjent både i Maryland og verden som en pioner for TV-spill, der han i 1982 var med på å stifte sitt første studio i Baltimore County, Maryland og i dag fortsetter en tradisjon for å videreutvikle talentet og kreativiteten til kommende generasjoner, erklærte O'Malley.

Skjermbilde fra det kommende Civilization V.

Dette blir neppe en røddag på norske kalendere med det første, men det er ingenting i veien for at entusiaster av den aldrende mannens utgivelser kan ha sin egen feiring av en sann merkedag.

Sid Meiers neste spill er det femte spillet i Civilization-serien, og planlegges utgitt 24. september. Vi tok en titt på det under GDC i San Francisco i mars. Vi kommer også med en oppdatert sniktitt i starten av august.

Siste fra forsiden