Forandringer hos spillutgivere

Japanske oppkjøp

Atari og Eidos gjennomgår omstruktureringer og navnendringer.

I løpet av året har japanske spillselskaper gjort inntog hos vestlige rivaler. Ataris europeiske utgiveravdeling ble kjøpt opp av Namco Bandai, og skakkjørte Eidos ble reddet av Square Enix. Nå har begge selskapen sluppet et par detaljer om framdriftsplanene for sine ferske underavdelinger.

Namco Bandai har døpt sin nye utgiveravdelingen Namco Bandai Partners, og i Skandinavia er Atari Nordic nå blitt Namco Bandai Partners Nordic. Namco Bandai har ikke bare tatt over Ataris europeiske utgivelser, men også de for alle andre PAL-regioner, inkludert Australia, Hong Kong og Sør-Korea.

Square Enix på sin side bruker Eidos som grunnlag for en ny Europa-avdeling. Ifølge CVG har den foreløpig fått navnet Square Enix Europe, men dette kan bli endret i løpet av de kommende månedene. Det nye foretaket kombinerer Eidos med Square Enix' europeiske markeds- og salgsavdelinger, og skal stå for alle deres fremtidige Europa-utgivelser. I USA tar Square Enix' amerikanske avdeling over ansvaret for Eidos' utgivelser.

Nåværende Eidos-sjef Phil Rogers blir leder for Square Enix Europe, men andre ansatte er ikke like trygge. Square Enix regner nemlig med flere oppsigelser både i Europa og USA i løpet av omstruktureringen.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden