Anmeldelse

Jet Set Radio Future

Jet Set Radio ble en gigantsuksess på Dreamcast. Det var av den typen spill Dreamcast eierne mobbet Playstation eierne med, og som fikk Playstation eierne til å vurdere kaldkveling av alle Dreamcast eiere. Denne gangen er det XBOX eierne sin tur til å se seg for to ganger før de går ut i gaten, Jet Set Radio Future er nemlig bare tilgjengelig på den store sorte boksen.

Side 1
Side 2

Første gangen du startet Jet Set Radio Future overveldes du av uvant grafikk og pumpende musikk. Halvt forfjamset velger du "New Game", og uten særlig opphold sendes du til garasjen, din base i spillet. Hvorvidt du kommer til å elske spillet, eller om du kommer til å si: "Pføy, for no tull, gi meg et skikkelig spell, et hvor det er mye gladvold og pupper" avgjøres egentlig i det øyeblikk. Grafikken er nemlig i state-of-the-art anime stil, og musikken er hip og fet så det holder men umulig å beskrive. Symbiosen blir i alle tilfeller überkul, og jeg ble totalt hektet. Jeg kan derfor så tidlig anmeldelsen advare mot at anmelderen er totalt forelsket i spillet, og at han utroper det til XBOX sitt beste spill så langt. "Hvorfor?" hører jeg deg spørre, for å få vite det må du lese videre.

I spillet hopper du inn i gruppen GG, en gjeng med ungdom som konstant danser og går på rollerblades. Vi er i Tokyo en gang inne i fremtiden, forskjellige gategjenger kjemper mot hverandre og myndighetene styres av noen korrupte jævler med en trigger-happy politistyrke til disposisjon. Jo da, japansk så det holder, det er jo en grunn til at det er så herlig vilt at siklet tyter ut av kjeften mens du trykker på kontrolleren. Når du har kommet i garasjen kan du velge mellom et par folk. De har alle forskjellige egenskaper, men i praksis merker du ikke noen veldig stor forskjell. Klarer du å vinne noen av utfordringene til karakterer du møter senere i spillet, kan du også spille som disse. Her blir folka fort mer fargerike, jeg kan blant annet nevne en svær neger med boomblaster.

Jet Set Radio Under spillet blir du guidet av graffitiguru Professor K, mannen som styrer Jet Set Radio og som er mannen med stor M blant ungdommen på hjul. Hoveddelen av spillet går ut på at du fyker rundt i forskjellige bydeler for samle spraybokser som du igjen bruker til å tagge ned et visst antall merker før du får neste utfordring. Disse plassene du skal dekke med din graffiti kan være på steder som er rimelig umulige å komme til, følgelig må du grinde og trikse deg vei oppover husveggene og langs telefonstolper. Timing og oppfinnsomhet er to ting som er et must for å komme deg fremover. Av og til må du også kjempe mot de slemme politifolkene som stadig er på jakt etter deg. Disse kan du angripe ved å dytte overende og ydmyke de ved å spraye de ned med graffitien din. Vandalen i oss kan ikke gjøre annet enn å fryde seg, og jeg har hørt "politisvin" dukke opp gjentatte ganger i underbevisstheten min. Etter å ha gjennomført oppgaven din møtes du med en cut-scene som tar deg videre i handlingen. Her griper som oftest Professor K inn og forteller om et nytt sted i byen som har fått en ny støgg graffiti overhaling, og du må selvfølgelig fikse opp dette ved å putte på enda mer spraymaling.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden