Kamp om Xbox 360 i morges

Kaos, skuffelser og gleder preget kjøpelystne gamere over hele landet i dag. Xbox 360 er lansert.

Allerede klokken 2 i natt var de første kundene på plass utenfor Elkjøp Lørenskog, når butikken åpnet rant i følge Microsoft nærmere 200 mennesker inn i butikken, og alle maskinene og spillene forsvant i løpet av et snaut kvarter. De to første kundene fikk hver sin maskin gratis, men svært mange måtte gå hjem uten ny maskin i hendene.

- Vi visste at etterspørselen kokte mer en vi kunne levere, spesielt når vi så prisnivået som Elkjøp og Lefdal la seg på. Men vi hadde ikke forestilt oss disse tilstandene, forteller Espen Gylvik, Country Manager for Microsoft HED i Norge.

Hos Lefdal Elektromarked i Sandvika utenfor Oslo var ikke tilstandene fullt så kaotiske. Kameratene Stefan Vogt (17) og Sverre Jordbakke (17) var blant de aller første som stilte seg i kø en knapp time før åpning for å sikre seg en maskin.

Eirik Andersen (20) kom tomhendt fra en kaotisk Elkjøp-butikk på andre siden av Sandvika et kvarter over 10, i håp om å kapre en maskin på Lefdal.

- Det var ville tilstander der borte. Flere hundre mennesker stormet inn i butikken når dørene gikk opp. Både spill og maskiner forsvant øyeblikkelig. Jeg sikret meg Kameo, men måtte se langt etter en maskin, forteller en småskuffet Andersen.

Andersen var blant de som ikke hadde noen tro på den store hypen som har frekventert forumer den siste tiden, og var derfor ikke spesielt tidlig ute. Han kom akkurat for sent til å sikre seg den siste Premium-versjonen på Lefdal.

- Nå får jeg heller lese til eksamen, forteller han.

De første som forhåndsbestilte fra Spaceworld Megastore i Oslo fikk seg en maskin på en langt behageligere måte. Butikken bestemte seg like godt for å kjøre maskinen hjem til sine beste kunder etter midnatt. Magnus Bodin fra Sinsen i Oslo var en Spaceworlds kunder som i natt fikk maskinen levert på døra.

Hos Spider-man i Oslo har de ikke fått så mange Premium-pakker som forventet, noe som har ført til at mange av de som forhåndsbestilte har fått beskjed om at de dessverre må vente til neste leveranse. Microsoft forteller at det blir nye leveranser hver uke frem til nyttår, men de garanterer ikke at alle som vil ha får. De anbefaler alle å følge med i sin lokale butikk, og være tidlig ute de dagene nye maskiner kommer inn.

- Dette er prisen av å levere i tre kontinenter nesten samtidig. 16 land i Europa får sin maskin i dag, og hver maskin har en manual som er lokalt tilpasset. Vi har strukket strikken så langt vi klarer, forteller Gylvik i Microsoft.

Han forteller at det i dag lå omtrent 12 000 maskiner i butikker i Norge, og like mange maskiner vil bli tilgjenglig i tiden før nyttår. Microsoft håper å selge 100 000 konsoller bare i Norge frem mot sommeren.

- Xbox 360 slik kunden opplever den i dag, er bare begynnelsen. På den neste CES-messa kommer Bill Gates til å fortelle mer om hva som er i vente i tiden fremover, avslutter Gylvik.

Siste fra forsiden