Kickstarter-finansierte BattleTech har fått slippdato og trailer

Kampmaskinene gjenoppstår snart på PC-plattformen.

BattleTech er navnet på en omfattende spillserie som startet som brettspill helt tilbake på 80-tallet, og som har manifestert seg som dataspill hovedsakelig gjennom MechWarrior-spillene. Etter en lang dvale er et nytt BattleTech-spill er nå på vei, og som blant andre Eurogamer har spillet nettopp fått slippdato.

Det nye spillet, som enkelt og greit heter BattleTech, slippes på Steam-plattformen og Mac den 24. april. En trailer fra spillet kan du se øverst i artikkelen.

Skjermbilde fra spillet.
Paradox Interactive

Suksess på Kickstarter

Spillet er utviklet av studioet Harebrained Schemes, som ble grunnlagt av Jordan Weismann, mannen bak det opprinnelige BattleTech-brettspillet fra 1984. Weismann lanserte en Kickstarter-kampanje for spillet i i 2015 som endte med å samle inn hele 2,7 millioner dollar.

Harebrained Schemes er for øvrig studioet som stod bak rollespillene i Shadowrun-serien, som også har blitt finansiert via Kickstarter.

BattleTech tilhører sjangeren turbasert strategispill og går ut på å kontrollere mange ulike kampmaskiner med forskjellige våpen og egenskaper som må brukes taktisk for å bekjempe fiendene på slagmarken. Underveis kan man rekruttere nye maskiner, og man må også vedlikeholde og konfigurere maskinene.

Spillet har både enspillermodus, hvor man bryner seg på CPU-styrte fiender, og man også kjempe mot venner eller andre spillere over Internett. Mer informasjon om spillet kan du finne på utgiverens hjemmesider.

Kritikerroste Hellblade: Senua's Sacrifice slippes til Xbox One »

Siste fra forsiden