For første gang på 25 år kommer det et nytt Fredag den 13.-spill

Se traileren til Kickstarter-finansierte Friday the 13th: The Game.

Gun Media

Det kjente finansieringsnettstedet Kickstarter har vært fødestedet for mange spillprosjekter. Nå har det dukket opp enda en tittel på nettstedet, formodentlig med appell for skrekkfansen med sterke nerver: Friday the 13th: The Game.

Det er riktignok blitt laget spill basert på den kjente skrekkfilmserien tidligere, men man må helt tilbake til slutten av 80-tallet for å finne den siste av kun to slike titler.

Spill som Jason selv

Friday the 13th: The Game beskrives av utviklerne som en flerspiller-tittel med tredjepersonsperspektiv. Én person styrer morderen selv, Jason Voorhees, mens syv andre spillere kontrollerer de potensielle ofrene.

Spillet benytter seg av Unreal Engine 4-motoren.

Det hele foregår i Camp Crystal Lake-leiren vi husker fra filmene, og i spillet vil dette området være en semi-åpen verden med ganske stor grad av bevegelsesfrihet for spillerne. I likhet med i filmene skal det også gå an å drepe ofrene på mange ulike, kreative måter.

Som Jason vil du måtte snike deg rundt i leirområdet i jakten på ofrene og nøye planlegge hvordan du vil gå frem. Ifølge utviklerne vil morderen være vanskelig å få has på for de andre syv spillerne, som er nødt til å samarbeide og bruke kløkt for å klare utfordringen.

Bruker Unreal Engine 4

Det bedyres ellers at den visuelle delen skal være skikkelig gjennomført, og spillet benytter seg i så måte av spillmotoren Unreal Engine 4, som ifølge utviklerne skal gi detaljert og stemningsfull grafikk.

Planen er å slippe spillet i oktober neste år, men først må utviklerne altså sikre seg nok penger. På Kickstarter har prosjektet i skrivende stund oppnådd 298 000 dollar av et mål på 700 000 dollar med 30 dager igjen. For å sikre deg et fysisk eksemplar av spillet må du love bort minst 75 dollar.

Mer informasjon om spillet finner du på Kickstarter, og under kan du se den foreløpige trailerne til spillet.

Ikke alle spill går like bra på Kickstarter: Allison Road droppet nylig ut fra nettstedet »

Siste fra forsiden