Killing Floor 2-oppdatering er ute

Tripwire Interactive åpner for kjøp av kosmetiske oppgraderinger.

Tripwire Interactive

Siden zombiespillet Killing Floor 2 først gjorde sin debut tidligere i år har spesielt ett aspekt vært kritisert: mangelen på innhold.

Nå har Tripwire Interactive nylig sluppet en stor oppdatering til spillet, Return of the Patriarch.

Killing Floor 2.

Oppdateringen inkluderer en rekke forbedringer. Det blir blant annet et gjensyn med en karakter fans av forgjengeren er godt kjent med: The Patriarch.

Videre presiserer utviklerstudioet at det vil være flere kart å velge mellom, en ny «perk» kalt Gunslinger, seks nye våpen og tillegget av en butikk hvor det er mulig å kjøpe ulike kosmetiske oppgraderinger med ekte penger. Det vil imidlertid også være mulig å få noen disse oppgraderingene gratis ettersom man spiller. Dessuten kan spillere selv lage «skins» til våpen, og få en andel av salget som kompensasjon.

Mikrotransaksjoner

For en drøy uke siden meldte utviklerstudioet om at de hadde bestemt seg for å innføre en mikrotransaksjonsmodell i den kommende oppdateringen. Formålet er visstnok å bruke pengene de opptjener til å finansiere gratis innhold i fremtiden, ifølge FAQ-en på spillets hjemmeside.

Selv om man kan få våpenoppgraderinger gratis nå, utelukker derimot ikke Tripwire muligheten for at våpen som kun kan kjøpes med ekte penger legges til i fremtiden. Heldigvis understrekes det at eventuelle fordeler våpenoppgraderingene gir utjevnes ved at alle spillerne på en gitt server også kan bruke de samme våpnene gjennom et delingssystem:

Killing Floor 2.

– I fremtiden kan det være at vi legger til våpen med nytt gameplay til salgs, men dette vil vises i «Shared Content»-området på serveren. Dette betyr at, hvis en spiller på en hvilken som helst server har et våpen, så vil alle spillerne på den serveren kunne bruke det.

Åpen for endringer

Ettersom Killing Floor 2 fortsatt er i Early Access, i tillegg til lange ventetider mellom oppdateringer, har mange fans vært svært opprørte over at spillet får mikrotransaksjoner allerede nå. Alan Wilson, visepresident i Tripwire, forsikret derfor om at de er åpne for endringer, men at det ikke er tid til å gjøre noe før oppdateringen finner sted:

– Ikke mye tid igjen til å endre på noe før oppdateringen, men vi hører på dere. Og til de som spør «hvorfor ikke få spillet ut av Early Access først?» - vel, her er svaret. Feedback fører til endringer til hva vi gjør med dette, endringer til fremtidige planer.

Akkurat hvordan forretningsmodellen kommer til å fungere i praksis, og dens endelige effekt på rettferdighetsnivået i spillet, gjenstår å se.

Killing Floor 2 er satt til å lanseres i desember og kommer til Windows, Linux og PlayStation 4.

Siste fra forsiden