Kinakrigene på vei til PSP

GTA: Chinatown Wars PSP har fått dato.

Fjorårets Grand Theft Auto: Chinatown Wars er et av DS-ens mest kritikerroste spill. Få trodde at Rockstars kriminalepos kunne presses inn på de vesle DS-brikkene, i beste fall forventet vi en middelmådig kopi av de eldste spillene.

Men spillet innfridde på det sterkeste. Chinatown Wars klarte å levere et mesterverk, enkelt og greit ved å bygge på styrkene til Nintendos to-skjermede sjarmtroll, samtidig som utviklerne var i stand til å skjule svakhetene til spillet ved å inngå vellykkede kompromisser. Fremfor alt tok spillet DS-ens skjermer godt i bruk, og vi ble introdusert for en rekke unike spillmekanikker.

Spillet var likevel ingen storselger; det har vært spekulasjoner om at den håndholdte rett og slett ikke er noe marked for voldsspill av GTAs kaliber.

Det er kanskje derfor Rockstar har en PSP-versjon under utvikling. Det vi vet er at det loves forbedret grafikk og nye historiedrevne oppdrag. Nytt er at spillet har fått dato: 20 oktober er dagen vi får gjenoppleve Huang Lees spenstige eventyr.

Spillet gjøres tilgjengelig både på UMD-disk og for digital nedlastning. Det gjenstår bare å se hvordan Rockstar har tenkt å takle problemet med at PSP-en bare har en skjerm, som til gjengjeld ikke er trykkfølsom. Vil minispillene droppes helt, eller vil de bli forsøkt implementert med tradisjonell kontroll? Bare tiden vil vise.

(Kilde: Shacknews)

Siste fra forsiden