Kinect-pakker og priser er offentliggjort

Koster godt over tusenlappen, og "hardcore"-spillene kommer først om halvannet år.

Microsofts store fokus under årets spillbegivenhet, E3, var bevegelsesstyringen Kinect. I etterkant har det vært spekulert mye omkring prisingen på tillegget, og spekulasjonene har i stor grad vært presise.

Les også: Natal omdøpes til Kinect

For en pakke med både konsoll og Kinect-sensor må man ut med $299/€299/£249, og dermed trolig rundt 2400 norske kroner. Konsollen som følger med er en billigere variant av den nye S-konsollen med 4 GB flashminne istedenfor harddisk. Dersom man har konsoll fra før kan man kjøpe Kinect-utstyret for $149/€149/£129 – rundt 1200 norske.

Med i begge pakkene får man småspillsamlingen Kinect Adventures.

Oppdatering: Microsoft har bekreftet at veiledende norsk pris på Kinect-utstyret blir 1295 kroner, mens konsollpakken havner på 2795.

Les også: Kinect vil ta over stua di

Microsoft er godt fornøyde med at totalpakken med konsoll blir billigere enn å kjøpe en Playstation 3 med Move, selv om Kinect-tillegget i seg selv er dyrere enn Move-tillegget.

Direktør hos spillutgiveren Codemasters tror Microsoft uansett vil selge alle Kinect-pakkene de klarer å produsere i år, men spekulerer i at de kan komme til å sette ned prisen betydelig til neste år.

Foreløpig er listen over bekreftede Kinect-spill totalt dominert av familiespill, treningsspill og dansespill. De mest ivrige spillerne virker så langt ikke spesielt overbevist verken på pris eller spillutvalg.

Microsoft bedyrer at de ikke skal fokusere bare på "casual"-spillerne, men innrømmer at de ikke forventer såkalte "hardcore"-spill til Kinect før om rundt halvannet år.

Har du tenkt å gå til innkjøp når Kinect slippes i november?

Les også: - Vi vil gjøre spill tilgjengelige for alle

(Kilder: IGN, CVG)

Siste fra forsiden