Kingdom Come: Deliverance 2

Kingdom Come: Deliverance 2 er annonsert

Warhorse Studios lover et større og mer kompetent spill.

Kingdom Come: Deliverance 2 slippes til PC, Xbox Series X/S og PlayStation 5 mot slutten av 2024. Det forteller Warhorse Studios torsdag kveld.

Du kan se et knippe skjermbilder nederst i artikkelen og en trailer øverst.

Som med det første Kingdom Come: Deliverance skal spillerne her oppleve Böhmen på 1400-tallet, midt i en borgerkrig mellom forskjellige fraksjoner. Verdenen skal være dobbelt så stor som i forgjengeren.

Hovedpersonen Henry of Skalitz vender også tilbake, og labber denne gangen ut på en reise som tar ham på en ferd fra smia og opp til kongenes hoff. Henrys historie er en hevnfortelling, der han jakter ned personene som drepte hans foreldre.

– Fra travle bygater til frodige skoger – oppdag middelalder-Europa i en åpen verden gjennom et uforglemmelig eventyr fylt med action, spenning og undre, lokker presseskrivet.

– Det spillet vi egentlig ønsket

Kingdom Come: Deliverance 2 skal by på valg som former Henrys ferd, og som endrer hvordan verdenen tilnærmer seg ham. Du skal kunne gjøre en rekke typiske sandkassespill-ting, slik som å smi egne våpen, mestre bueskyting og utforske landskapet rundt deg.

Som med forgjengeren ligger mye av fokuset på den realistiske tilnærmingen til basketakene. Her skal man slåss til hest eller på bakken, med en rekke forskjellige våpen.

Det første spillet fikk litt pepper, blant annet på grunn av teknisk trøbbel, noe studioet selv kommenterte. I forkant av avdukningen torsdag hevder Warhorse-topp Daniel Vávra at oppfølgeren er nærmere det de ønsket seg den gang.

- Dette er spillet vi engentlig ønsket å lage med Kingdom Come: Deliverance, men nå har vi erfaringen og ressursene til å gjøre det. Nå har vi bevist at konseptet virker, og kan ta det til nivået vi alltid ønsket, forteller han i en presentasjon.

Upolert førstespill

Da Kingdom Come: Deliverance kom ut i 2018 var det et interessant, men litt upolert spill. Vår anmelder likte mye av opplevelsen, men påpekte at kampsystemet ikke levde opp til sitt potensial, og at de tekniske problemene trakk betydelig ned.

– Det er mye nok snadder i Kingdom Come: Deliverance til å lokke de fleste historie-elskende rollespill-fanatikerne til skjermen, men mangelen på en sterk helhetsopplevelse hindrer spillet fra å kunne måle seg med de beste i sjangeren. Trist er det, for konseptet var ordentlig spennende, skrev han i sin anmeldelse.

Les vår omtale av det ambisiøse rollespillet »

Siste fra forsiden