Ukens nettutgivelser (uke 40)

Klassikere og nyheter

Denne uken får vi gjensyn med klassikere som The Incredible Machine og Thexder.

Velkommen til vår ukentlige oppsummering av nettutgivelser. Denne gangen begynner vi på PSN, etter som det har kommet noen store nyheter på denne plattformen.

PSN

Kahoots (PSP).

Sony har som kjent lansert sin nye PSP Go. Denne maskinen kan kun spille nedlastbare spill, og ikke spill kjøpt i butikken. Dermed har haugevis av PSP-spill dukket opp på PSN, og dette kan selvsagt også tradisjonelle PSP-eiere utnytte seg av.

I forbindelse med Go-lanseringen har vi også fått PSP Minis, en ny kategori nedlastbare spill for PSP. De første Mini-spillene tok vi en titt på i går, så disse bruker vi ikke mer plass på i denne saken.

Thexder Neo (PSP).

PSP-eiere kan også laste ned Thexder Neo, fra Square Enix. Thexder kom opprinnelig i 1985, og er et sideskrollende romskytespill hvor du blant annet kan forvandle deg til en kamprobot. Thexder Neo oppdaterer originalspillet med ny grafikk, en nybegynnermodus, mulighet for å delta i nettbaserte kappløp for opp til seks spillere og en hel haug andre ting.

TMNT: Turtles in Time Re-Shelled (PS3).

Hva så med PS3-spillerne? Vel, de kan ta en titt på TMNT: Turtles In Time Re-Shelled, som kom til Xbox 360 tidligere i år. Her får du og eventuelt tre andre ta kontroll over åttitallets tøffeste mutantskilpadder, i en oppdatert utgave av arkadeklassikeren Turtles in Time. Gameplayet skal være det samme som før, med massevis av sideskrollende slåssing, men grafikken er i 3D.

Xbox 360

Military Madness: Nectaris (Xbox 360).

Dette har slett ikke vært noen dårlig uke for Xbox 360-eiere heller, med tre ferske spill. Først ut er Military Madness: Nectaris. Om tittelen er et forsøk på å påpeke krigens galskap vet vi ikke, men spillet er i alle fall et turbasert strategispill for opp til fire spillere. Spillet er en nyversjon av Military Madness (også kjent som Nectaris) fra 1989, med oppdatert grafikk, onlinespilling, en ny kommandør-enhet og en samarbeidsmodus.

Bust-a-Move (Xbox 360).

Neste spill ut er Bust-a-Move Live, som også er et nytt spill basert på en kjent og kjær formel (som ofte går under navnet Puzzle Bobble). Her må du kvitte deg med fargede baller ved hjelp av en ballkanon. Spillet har 135 enspillerbrett, åtte fargerike datamotstandere og mulighet til å spille i evighetsmodus eller onlinebasert flerspiller.

Football Genius (Xbox 360).

Det første spillet i dagens artikkel som faktisk ikke er en nyversjon eller etterfølger er Football Genius. Dette spillet er til gjengjeld basert på et urgammelt konsept; det er nemlig et spørrespill hvor fotballkunnskapene dine testes til det ytterste. Spillet har seks forskjellige kategorier, med totalt over 3500 spørsmål. Enten du er ekspert på engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk eller "internasjonal" fotball får du noe å bryne deg på her. Spillet støtter Scene it?-kontrolleren.

Wii og DS

Aha! I Got it! (Wii).

Wii-eiere kan ta en titt på Aha! I Got it!, et hjernetrimspill som har vært tilgjengelig i Japan en stund. Her spiller du Milo, som har blitt låst inne på rommet sitt sammen med en haug ulike nøtter som må løses. Ved å riste, vri og bevege Wii-kontrolleren kan du manipulere tingene du finner i rommet. Utviklerne lover et intelligent gameplay og en egen grafikkstil.

Super Empire Strikes Back (Virtual Console).

Nintendo har også lansert Super Empire Strikes Back (SNES) for Virtual Console. Dette er et sideskrollende plattform/actionspill basert på Star Wars: Empire Strikes Back.

På DSi har vi fått Art Style: Intersect, som er basert på bit Generations-spillet Digidrive for GBA. Jeg klarer ikke helt å skjønne spillets konsept, skal jeg være ærlig, så jeg dirigerer dere bare til denne Youtube-videoen fra originalspillet på GBA. Spillet har to kontrollsystemer (du kan bruke pilknapper eller den trykksensitive skjermen), samt mulighet for spill med en venn.

PC

Gridrunner Revolution (PC).

Jeff Minter har laget spill i snart 30 år, og har er den saue-elskende hippien lansert sitt nyeste prosjekt. Gridrunner Revolution er nok et psykedelisk skytespill med overraskende dyp spillmekanikk. Som vanlig loves massevis av romskipaction i små arenaer som gradvis fylles av fiender i alle geometriske former og fasonger. Stjerner og sorte hull gjør dessuten sitt for å komplisere sakene, takket etter som de påvirker tyngdekraften.

Astro Tripper (PC).

Husker du C64-klassikeren Uridium? Det gjør Pompom Games, selskapet bak romskytespillet Astro Tripper. Som i Uridium må du kjempe deg gjennom en serie sideskrollende arenaer fulle av romkrek. Nøkkelen til suksess ligger i å bruke riktig våpen i riktig situasjon, samtidig som du naturligvis trenger raske reflekser og en liten teskje drapslyst. Spillet er også tilgjengelig på PS3.

Flying Red Barrel (PC).

Mer skyting, om enn i et litt annet format, får vi i Flying Red Barrel: Diary of a Little Aviator, et vertikalt skrollende skytespill fra Japan. Her må du skyte deg vei gjennom fargerike miljøer fulle av fiender, som selvsagt gjør det de kan for å fylle skjermen med kuler. Liker du japanske SHMUP-spill er dette utvilsomt et spill du bør ta en titt på.

Tales of Monkey Island: Lair of the Leviathan (PC).

Denne uken fikk vi også den ferskeste episoden av Tales of Monkey Island, hvor Guybrush Threepwood blir slukt av en gigantisk sjøku. Nå må han selvsagt komme seg ut igjen, men det blir ikke lett. Inne i sjøkuen finner han også en gruppe late pirater som tar livet med ro i mageregionen, samt den legendariske utforskeren Coronado de Cava. Mer informasjon finner du i vår anmeldelse.

PC-eiere kan også laste ned en haug andre spill denne uken. For eksempel har vi Telepath Psy Arena 2, et taktisk rollespill der du får kontroll over en gruppe gladiatorer med parapsykologiske krefter. Spillet er ute for Windows, Mac og Linux.

Dawn's Light (PC)

Et annet alternativ er Dawn's Light, et rollespill i japansk stil hvor vi loves en episk historie og en haug unike grotter fulle av både mentale og fysiske utfordringer.

Vil du lete etter skjulte objekter, finner du en haug slike i Gardenscapes, som også blander inn gartnerelementer for moro skyld. Flere skjulte objekter finner du i Midnight Mysteries: The Edgar Allan Poe Conspiracy, hvor du må hjelpe ånder som sliter i tilværelsen etter sin (ofte ganske brutale) død. Du kan også teste Vampire Saga: Pandora's Box, for flere skjulte objekter, minispill og nøtter. Nå er det nok skjulte objekter - synd for deg, Puppet Show.

World Train Royale (PC)

Noe helt annet får vi i World Train Royale, som har blitt beskrevet som Puzzle Quest med tog. Her må du lage togbaner mellom byene i et Steam Punk-univers. Underveis møtes du av hindringer, som du overkommer ved å kombinere blokker med ulike symboler på.

Vi tar også med et par matrelaterte spill, nemlig Sushi to Go Express (hvor du må levere sushi) og Kitchen Brigade (hvor du må lage det perfekte kjøkken).

The Incredible Machine Mega Pack (PC)

Avslutningsvis har vi litt nostalgi å by på, som vanlig fra Good Old Games. De har nemlig lansert en av tidenes beste hjernetrimspillserie på nettstedet sitt. I The Incredible Machine Mega Pack får du The Even More Incredible Machine (som også inkuderer originalspillet), The Incredible Machine 3 (egentlig en forbedret utgave av TIM 2), Return of the Incredible Machine Contraptions og The Incredible Machine - Even More Contraptions. Hvis du liker å lage usannsynlig kompliserte maskinerier for å løse enkle oppgaver, må det å kjøpe denne pakken med andre ord være som å komme til himmelen.

Gratisspill

Magnello (PC).

Gratis moro har vi også fått denne uken. Magnello er et artig lite hjernetrimspill der må lede en magnetisk ball til mål, i 15 forskjellige brett, mens Runman (snedig URL, forresten) er et sjarmerende plattformspill med 35 nivåer og massevis av moro. Spillet har fått mye ros allerede, så last det ned så raskt du kan.

Husker du det taktiske rollespillet Space Hulk (satt til Warhammer 40.000-universet)? Nå kan du laste ned en uoffisiell nyversjon, som har fått navnet Alien Assault for å ikke hisse opp advokatene til THQ (som eier rettighetene til å lage og distribuere Warhammer 40.000-spill).

Runman (PC).

Foretrekker du å spille på nettet, kan du kose deg med Clockwords Prelude, et actionspill der du må overvinne mekaniske edderkopper ved å skrive ord så raskt du kan. Vi tar også med Finwick, et søtt og velprodusert plattformspill med hjernetrimelementer.

Og helt til slutt: Klassiske Strange Adventures in Infinite Space, hvor du leder en ekspedisjon i en uutforsket del av verdensrommet, er nå blitt gratis. Det samme har hjernetrimmeren Soup du Jour, fra samme utvikler. Stikk innom Shrapnel Games for å laste dem ned (sammen med noen andre gratisspill).

Endelig! Da gjenstår det bare å linke til forrige ukes oppsummering. Sånn.

Siste fra forsiden