Klassisk skytespill kan stå opp fra de døde

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Crytek UK, tidligere Free Radical Games, har ovenfor Eurogamer vist interesse for å lage enda et spill i Timesplitters-serien. Disse skytespillene var store i PS2, Xbox og Gamecube-generasjonen og regnes av mange som den sanne oppfølgeren til det legendariske Goldeneye.

Studioet, som blant annet består av Rare-veteraner som jobbet på nettopp Goldeneye, ble i fjor kjøpt opp av Crysis-utvikler Crytek, og jobber for tiden med flerspillerdelen til det kommende Crysis 2. Men nå kan det kanskje se ut til at vi virkelig vil få et nytt Timesplitters.

– Vi snakker med utgivere for øyeblikket om dette er en god idé eller ikke, uttalte Crytek UK-toppmann Karl Hilton.
– Det har ikke vært et Timesplitters-spill på en stund. Timesplitters er jo et FPS med en sterk flerspillerkomponent. Spørsmålet er om det er lurest å lage enda et Timesplitters, eller bør vi kanskje gå for en helt ny IP?

– Hvis utgiverne vil ha et nytt Timesplitters-spill, så vil vi gjerne lage det. Hvis de vil at vi skal lage noe nytt, så gjør vi det.

Dermed er det i alle fall en sjanse for at et nytt tidsrelativt skytespill er på vei. Men det hele står og faller på utgivernes interesse. Ifølge Hilton har navnet Timesplitters fortsatt vekt i bransjen, men det er uenighet hvorvidt spillet solgte så bra som det burde eller ei.

Hvis spillet kommer, lover Hilton at spillet vil beholde sitt distinkte, britiske preg.

Les også: Anmeldelse: Timesplitters 2
Les også: Slutt for Timesplitters-utvikler
Les også: Spill Crysis 2 i mars


(Kilde: Eurogamer)

TimeSplitters 2

Xbox
Slippdato: 18. oktober 2002
Utvikler: Free Radical Design
Utgiver: Eidos Interactive

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen