Metal Gear Solid

Konami jobber med å bringe tilbake Metal Gear Solid-spill til nettbutikkene

Måtte fjernes i fjor på grunn av lisenstrøbbel.

Konami

13. juli 2022 markerte 35 år siden lanseringen av det aller første Metal Gear-spillet. Jubileet ble markert av Konami, som samtidig lovet å bringe tilbake Metal Gear Solid-spillene som ble fjernet fra nettbutikker i fjor.

Det var i november at den japanske utvikleren så seg nødt til å fjerne en haug med Metal Gear-titler, inkludert Metal Gear Solid 2 og Metal Gear Solid 3. Årsaken var utløpte lisenser knyttet til diverse realfilmklipp fra spillene.

Den gang forsikret Konami om at det jobbet med å ordne opp i situasjonen så fort som mulig, men jobben er altså enda ikke helt unnagjort.

Twitter skrev utvikleren denne uken at teamet gjør seg klart til å legge ut spillene for salg igjen. Vi fikk imidlertid ingen nærmere forklaring på når vi kan forvente at det skal skje. Hvorvidt Konami har fått fornyet lisensene eller om klippene er fjernet eller erstattet med noe annet er heller ikke sikkert.

Ellers i Metal Gear-land har det gått rykter om at Konami pusler med en nyversjon av Metal Gear Solid 3. Som vi meldte i fjor er det visstnok Virtuous Studios som har tatt på seg jobben, men Konami har foreløpig ikke sagt noe offisielt om prosjektet.

LES OGSÅ: Metal Gear-skaper Hideo Kojima lager spill i samarbeid med Microsoft »

Siste fra forsiden